25 Kasım 2018 Pazar 19:37
CHP Genel Başkanından Açıklama: ‘‘Kapatın Milli Eğitim Bakanlığını’’


CHP Genel Başkanı’ndan çağrı var. Eğitim için yapılmış olan bu çağrı, ‘‘Kapatın Milli Eğitim Bakanlığını.’’ Şeklinde.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması detayları verilmiştir.

‘‘Eğitime Her Türlü Kaynak Arttırılmalı’’

Genel Başkan tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitimde kaynak arttırılmalı.

Sayın Kılıçdaroğlu: ‘‘Eğitime her türlü kaynak arttırılmalı, eğitimin önündeki tüm engelleri kaldırmalıyız.’’

Yapılan açıklamada, eğitimde reforma karşı olan bir milli eğitim bakanı olduğu yönünde söylemler yer alıyor. ‘‘Milli değil ve reforma karşı.’’ Yeniliğe karşı olduğu söylenen Milli Eğitim Bakanı’na Bakanlığın kapanması yönünde çağrı veriliyor.

‘‘Bugün Türkiye’de eğitimde sağlıklı bir sistem yok. Bakana göre eğitim politikası olur mu?’’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamalarda bu cümlelere yer veriliyor. Eğitimin daha iyiye gitmesi için yapılması gerekenin kesinlikle yenilikten geçtiğinden söz ediliyor.

Kılıçdaroğlundan eğitimde reform önerisi, ‘‘Kapatın Milli Eğitim Bakanlığını, yetkiyi öğretmenlere verin, sistemi çok daha güzel yönetirler.’’ Dedi.

Genel Başkanın önerisi, elbette Bakanlığın eğitimde yeniliğe karşı olduğu iddiası ile yeniliği ve iyileşmeyi öğretmenlerin geçireceği yönünde. Öğretmenlerin yapacağı yönetimin çok daha iyi olacağı şeklinde konuşarak, hükümete eğitimde iyileşmeyi sağlamak için çağrısını sundu.

Çankaya Belediye’sinde Konuşan Genel Başkan: ‘‘Milli Eğitim Bakanlığı Reforma Karşı’’

Yapılan açıklamalara göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın yenilik yapmadığı, yapmak istemediği yönünde söylemler var. Sayın Genel Başkan, bununla ilgili görüşünü 24 Kasım’da yapılan kutlamalarda paylaştı. Öğretmenler Günü dahilinde, eğitim alanında çağrısını sunan Kılıçdaroğlukonuşmasında eğitim sistemimiz ile ilgili eleştirilere yer verdi.

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen öğretmenler günü kutlaması, CHP Genel Başkanı’nın eğitim alanında yaptığı konuşmaya yer verdi. Çankaya Belediyesi’nin yaptığı kutlama, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

CHP Genel Bakanı’ndan eğitim ile ilgili konuşmasında yer verilen cümleler; "Eğitime her türlü kaynak aktarmalı, eğitimin önündeki tüm engelleri kaldırmalıyız. Eğitimde reforma karşı olan bir Milli Eğitim Bakanlığı var. Milli değil ve reforma karşı. Bugün Türkiye'de sağlıklı bir eğitim sistemi yok. Bakana göre eğitim politikası olur mu? Bugün Türkiye'de hiçbir anne ve baba çocuğunun eğitiminden memnun değil" şeklindeydi.

Son Güncelleme: 25.11.2018 23:39
Anahtar Kelimeler:
EğitimChp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.