06 Nisan 2014 Pazar 21:11
CHP Heyeti Ağrı'dan Eli Boş Döndü

Ağrı’ya gelen CHP heyeti, seçimlerin iptal edilmesi nedeniyle herhangi bir temasta bulunamadan şehirden ayrıldı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yerel seçim sonuçları için görevlendirilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin, sabah saatlerinde Ağrı’ya geldi. Keskin ve Çetin’in, Ağrı’ya gelmeden saatler önce oy sayımının durdurulması ve seçimlerin iptal edilmesi nedeniyle heyet herhangi bir temasta bulunamadan kentten ayrılmak zorunda kaldı.

 

CHP Ağrı İl Başkanlığı’nda açıklamalar bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, “Cumhuriyet Halk Parti'si olarak Ağrı'da yaşanan bu olumsuzluklardan rahatsızlık duyduk. Ağrı'da bir olumsuzluğun yaşanmasından duyduğumuz rahatsızlıkların genel başkanımızın talimatıyla Ankara Milletvekilimiz İzzet Çetin ile birlikte buraya geldik. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimler sürecinde Türkiye’nin değişik yerleşim alanlarında toplumu rahatsız eden, demokrasinin hukuk açısından sıkıntı yaşanmasına neden olan olumsuzluklar ortaya çıkmıştır. Yaşanan olumsuzluklar yerel seçimlere, Türkiye çapında gölge düşürmüştür. Özellikle sandık başındaki görevli personellerin çoğu, maalesef nasıl davranılacağını, nasıl hareket edileceğini, nasıl tutanak tutulacağını, nasıl değerlendirme yapılacağı konusunda bilgisiz. Bu nedenle birçok sandıkta sayım yapıldıktan sonra ıslak imzalı tutanaklar siyasi parti temsilcilerine verilmemiş. Torbaların ağzı kapatılmamış gayri ciddi bir yaklaşımla, değerlendirmeler yapılmış ve siyasi partilerin sonuçları takip etmesinin yolu tıkanmıştır” dedi.

 

Daha sonra seçimlerle ilgili bilgi almak üzere adliyeye geçen CHP heyeti, il ve ilçe seçim kurullarının görevlilerinin adliyede olmaması nedeniyle herhangi bir temasta bulunamadan kentten ayrıldı.

Son Güncelleme: 06.04.2014 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.