04 Aralık 2018 Salı 23:20
CHP Sözcüsü Öztrak, Ergenekon Hakkında Konuştu

‘‘Siyaset adalet terazisiyle oynamamalı’’ şeklinde konuştu.

Öztrak: ‘Ergenekon Davasında Sona Yaklaşılıyor’

Faik Öztrak, Ergenekon davasında savcının örgütün varlığına ilişkin delil olmadığı kapsamında verdiği karar için ‘dava çöktü ama davanın asli savaşçısı yurtdışında, kaçtı. Davanın siyasi savcısı da Saray’a çıktı.’’ Dedi.

Siyasi Savcı Saraya Çıktı;

Evet. Yapılan açıklamada, siyasi savcının saraya çıktığına yer verildi. Bu dava, iktidara ortak bir çetenin devleti ele geçirmek için adaletin terazisi ile oynadığını, kumpaslar kurduğunu ortaya çıkardı. Dava çöktü ancak davanın siyasi savcısı da Saray’a çıktı. Davanın avukatlığını yapan Deniz Baykal ve davanın kumpas olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun haklı olduğu tüm Türkiye tarafından bir kez daha görüldü.

Adalet Terazisi ile Oynanmamalı

Yapılan açıklamalarda, adalet terazisinin siyasetten etkilenmemesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. CHP sözcüsü FaitÖztrak açıklamaları kapsamında, Ergenekon sürecinde adaletin siyasetten etkilenerek, sonuçların istenen gibi olmadığı yönünde cümleleri de bulunuyor.

O dönemde kumpas davasının savcısına zırhlı araba tehsis edenlere, heykelini dikmeye kalkanlara, Türkiye bağırsaklarını temizliyor diyerek emperyalistlerin uzun vadeli planlarına çanak tutanlara sormak gerekiyor şeklinde konuştu. Öztrak, eserinizden memnun musunuz dedi? Yani bu olaylar sebebi ile yaşananların sebepleri arasında, iktidar tarafından gösterilmiş olan bu tutumun neden olduğu yönünde konuştu.

‘Şanlı ordumuzun itibar kaybı, hain darbe sürecine giden süreç ve bugün yaşanan sivil darbe ortamının siyasi failleri bu ülkede ne zaman hesap verecekler?’

Öztrak tarafından yapılan açıklamalarda, siyasi sorumluların mutlaka hesap vermesi gerektiği yönünde açıklamalar var. Bunun dışında direkt olarak özür dilenmeli şeklinde de konuştu. Böyle bir gaflete düşen siyasilerin dünyanın her yerinde olduğu gibi çekip gitmeleri gerekmektedir. Bu durum için çözüm önerisinin ne olduğu, özür dilemeleri gibi açıklamaların ardından, milletin de hesap soracağı yönünde açıklamalara yer verdi.

Ergenekon açıklamaları kapsamında, millet hesap soracak dedi. Ayrıca ekledi, ‘siz milletin seçtiklerini istifa ettirsiniz’ sözlerini ekledi.

Son Güncelleme: 05.12.2018 09:12
Anahtar Kelimeler:
ChpErgenekonFaik Öztrak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.