14 Aralık 2015 Pazartesi 16:28
Cizre ve Silopi'de çatışma ! Halk Şehirden Kaçıyor !

Vatandaşların bir bölümü yanlarına aldıkları eşyaları yükledikleri  araçlarıyla çevre köyler başta olmak üzere Şırnak, Batman ve Mardin'e gitti. 
 
PKK'LILAR ATEŞ AÇTI, 1 ÇOCUK YARALI
 
Cizre'de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için PKK'lı  teröristler, Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak  anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapattı. Bu sırada durmayan bir araca teröristler, uzun namlulu silahla ateş  açtı. Saldırıda, araçta bulunan Mevlüde İğdi (15), merminin kafasına isabet  etmesi sonucu ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan İğdi, ilk  müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi. 
 
PKK'lı teröristlerin karayolunu kapatması üzerine aileler, yaya olarak  ilçeden ayrıldı. Cizre'deki en büyük göç, teröristlerin çok sayıda hendek kazdığı Cudi,  Nur, Sur ve Yafes mahallelerinde yaşanırken, kalan aileler gıda malzemesi almak  için marketlere yöneldi. 
 
TERMİNAL VE MARKETLERDE YOĞUNLUK
 
Silopi'de de sokağa çıkma yasağının ilan edileceğini duyan  vatandaşlar, ilçeyi terk etmek için terminallere gitti. Yanlarına alabildikleri  eşyalarıyla şehir dışına çıkmaya çalışan vatandaşlar, terminallerde yoğunluğa  neden oldu. İlçede kalmayı planlayan vatandaşlar ise alışveriş için marketlere  yöneldi. İlçe sakinlerinden Ömer Bilişik, imkanı olmadığı için ilçeden  ayrılamadığını ve yasak nedeniyle gıda sıkıntısı çekmemek için alışveriş  yaptığını söyledi. 

Son Güncelleme: 14.12.2015 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.