24 Ocak 2016 Pazar 11:53
Çözüm süreci bitti mi? Davutoğlu açıkladı

Çözüm süreciyle silahların bırakılmasını amaçlıyorduk. İnat ettiler silahlanmayı arttırdılar. Bu silahsızlanmayı ya kendi iradeleri ile ya da bizim irademizle yapacaklar.

Silahsızlanma gerçekleşmeden çözüm sürecine benzer süreç olmaz. Hala ek talep varsa demokratikleşme içinde yaparız.

Silahsızlanmayı müzakere konusu yapmayız. Öyle ya da böyle silahsızlanma sağlanacak. 
Silah varsa demokrasi olmaz

Meclis'te HDP var. Eğer son derece gereksiz açıklamalarla sabote etmeselerdi ben kendileriyle görüşecektim. Türkiye’de iki seçim yapıldı.

Hdp daha çok aldı. Meclis'te konuşulur her şey. 

Bana bir tek ülke şey gösterin. Demokratik bir devletin olduğu yerde meşru polis asker dışında bir silahlı grubun herhangi bir küçük köyü dahi kontrol almasına aldığına dair örnek göstersin

. Hiç kimse içeriden dışarıdan halkın yüzde elliye yakınının gücünü almış biri hükümetin silahlı grupla müzakere etkimesini bekleyemez.

Bu gruplar çıkacak, silahlı gruplar , bırakacaklar ondan sonra her şey konuşulur. Ama silahın olduğu yerde demokrasinin işlemesi çok zor. 

Son Güncelleme: 24.01.2016 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.