03 Mayıs 2019 Cuma 19:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Baharı Özlemişler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Ödül Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Biz yapı olarak girişimciliğe, yenilikçiliğe açık bir milletiz. Peki buna rağmen neden hala hedeflerimizin uzağındayız? En büyük sorunumuz sistemli düzenli, sabırlı çalışmayı öğrenmekte zorlanıyor oluşumuz. Bir an önce neticeye ulaşmak için pek çok şeyi yarıda bırakıyoruz. Son yıllarda bu doğrultuda önemli mesafeler kaydettik.

Ülkemizi hedef alan operasyonlar karşısında giderek daha güçlü bir duruş sergileyebiliyoruz. Maruz kaldığımız saldırılar karşısında her alanda kendi göbeğimizi kendimiz kesmeyi başardık.

Yaptığımız ihracatın katma değerini yükseltmemiz gerekiyor. İhracat konusunda da düğüm noktası vardır. İğne ile kuyu kazar gibi çalışmamız gerekiyor. Düğüm çözüldüğünde kanatlanıp uçtuğunuzu görürsünüz. Biz bunu eşiğine gelmiş bir ülkeyiz. İhracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 84,4'e yükseldi. İhracatımız yüzde 5,4 arttı. İhracatımız 15 milyar 273 milyon dolar oldu.

Biz üretkenlikte değil bunu sisteme bağlayıp ticarileştirmede sıkıntı yaşıyoruz. Sertleşen rekabet ortamı ürün kalitesini aşağı doğru çekiyor. Bunu aşmanın yolu inovasyon ve yenilikten geçiyor. Konvansiyonel şekilde rekabette öne çıkamayız.

Dijital dönüşüme kritik bir politika olarak sahip çıkıyoruz. Dijital ekonomiyi de hızlandırmış bulunuyoruz. Dünyaya ne kadar açılırsak hedeflerimize o kadar yaklaşırız. her ne kadar birileri bizi kendi içimize kapamaya çalışsa da bu tuzağa düşmeyeceğiz.

Yerli savunma sanayiindeki güç bize terörle mücadelede başarıyı getirdi. Çok kısa zamanda terörün belini kıracağız. Mesele siyasi ve diplomatik güçse Türkiye sözüne en çok kulak verilen ülkelerin başında geliyor. İstedikleri kadar tuzaklar kursunlar bu tür operasyonlar bizim hedeflerimize ulaşma azmimizi perçinler. Türkiye her üflendiğinde çelme takıldığında yere kapaklanan eski Türkiye değildir.

Neymiş AB'ye tam üye olmak için çok fazla büyükmüşüz. Bunlar böyle istiyor diye biz küçülelim mi? Boşuna 3 çocuk demiyoruz. Bugün Avrupa ülkeleri hala huzur içinda yaşıyor olmalarını Türkiye'nin 4 milyon sığınmacıyı kendi topraklarında misafir etmesine bağlıdır. Bizimle görüştüklerinde teşekkür ediyorlar. Söz vermiştiniz 3+3, 6 milyar euro bize ödeyecektiniz ne oldu?

"SURİYE ÇABALARIMIZA DESTEK BULAMIYORUZ"

Bunlar yalancı. Biz 35-36 milyar dolar harcama yaptık daha da yapacağız. Hadi para pulu kenara bıraktık. Ülkemizin Suriye topraklarını güvenli hale getirme çabalarına da destek bulamıyoruz.

"KAFALARINDA TÜRK BAHARI VAR"

Kafalarında bir Türk baharı var. Oysa onların her baharı kara kışa dönmüştür. Seçim sonuçları üzerinden siyasi mühendislik çabalarına girenlerin bakacağı yer bizim rabiamızdır. Şimdi kafalarında yüzyılın projesi diye bir şey var. Bu Ortadoğu'yu parçalama projesidir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.