05 Haziran 2016 Pazar 18:38
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadem Hizmet Binası Açılışına Katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yeni hizmet binası açılış törene katıldı.

Açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınların iş gücüne olan katkılarının her geçen gün arttığını belirterek "KADEM'in yeni genel merkez binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rahmetli Neşet Ertaş'ın dediği gibi kadın insandır, erkek ise insanoğlu. Kadın yoksa insan da yoktur. Biz KADEM'i insanlığın haklarını savunan bir kuruluş olarak kabul ediyoruz. Kamuda, özel sektörde, ticarette ve siyasette de kadınlarımız çok önemli görevler üstleniyor. 2004 yılında yüzde 20 oranında olan kadınlarımızın iş gücüne katılma oranı, artık yüzde 32'ye yaklaşmış durumda" dedi.

KADIN İNSANIN YARISIDIR

Kadının insanlığın yarısı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine " Kadının iş hayatındaki konumu, onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. Dedik ya kadın insanın yarısıdır. O yarısı olmazsa insan da olmaz. Anneliği reddetmek işte insanın yarısından vazgeçmektir. İnsanlıktan vazgeçmektir. Anne olmazsa insanlık olmaz. Bunun için her fırsatta 3 çocuk tavsiyesi yapıyorum. Bunu ben yapmıyorum. Rabbim emrediyor. Peygamberimiz söylüyor" şeklinde devam etti.

RAMAZAN AYININ İDRAKİNE VARAMAMAK DEMEKTİR

Lüks otellerde yapılan iftarları eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu gece ilk teravih kılınıyor. Ardından ilk sahuruna kalkacağımız yarın, ilk orucunu tutacağımız ramazan ayının, sizler, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek ayda şayet soframızı öncelikle mağdurlarla, mazlumlarla ve ailemizle paylaşmıyorsak ramazanın idrakine varamamışız demektir. Böyle 5 yıldızlı otellerde lüks iftarlar falan, filan, onlar ramazan ayının idrakine varamamak demektir. Bugün ülkemizde 3 milyon mülteci var. Haziran sıcağında beden gücüyle, ailesinin nafakasını çıkarmak için çalışan kardeşlerimiz var. İmkanı olanlar için söylüyorum. Eğer her gün iftar soframızı bu insanlardan bir kısmıyla paylaşmıyorsak ramazanın ruhuna uygun davranmıyoruz demektir" dedi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dernek yöneticileri tarafından 2002 ile 2016 yılları arasında kadın haklarıyla ilgili çıkan kanun maddelerinin bulunduğu bir tablo hediye edildi. Tabloyu gören Cumhurbaşkanı Erdoğan kalabalığa "Bu tablo depoya atılacak bir tablo değil. Bu her an verilmiş bir sözdür. Göz önünde olması gerekir. Bazı iddia sahipleri geldiğinde tabloya bak deriz" şeklinde seslendi.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindekiler kurdele keserek yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra yetkililerle beraber yeni hizmet binasını gezdi.

Son Güncelleme: 05.06.2016 18:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.