14 Temmuz 2017 Cuma 10:16
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Nöbetleri Her yıl devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Sinsi oyunlarla gördük kü, artık ya olacağız, ya öleceğiz. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkalemizdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitleri Anma etkinliğinde konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle ilgili sert sözler söyleyerek, "Yazıklar olsun vatan elden giderken kaçan alçaklara. Helal olsun darbeye darbe yapan korkusuzlara. Selam olsun kefenim sırtımda diyerek yola koyulanlara" dedi.

Şehitlerimizin kıymetli yakınları, değerli gazilerimiz, değerli kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle, saygıyla selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında 15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin emaneti yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileklerimi tekraren diliyorum. Tedavileri halen süren gazilerimize Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. 15 Temmuz gecesi sokakları doldurarak, inançları, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımızın her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Askeri kamyonların, zırhlı araçların önüne dikilen her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlar asker elbisesi giymiş vatan hainidiydiler. Helikopterlere, uçaklara aldırmadan direnişlerini sürdüren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

İÇERİ GİRERKEN BİR HABER ALDIM

İçeri girerken bir haber aldım. Çukurca'da yine bizim kahraman askerlerimiz 8 tane teröristi öldürdüler. Bizim askerimiz, bizim pilotumuz bunun için görevini yapıyordu. Son haftalarda, son aylarda silahlı kuvvetlerimzi, jandarma, polisimizin, güvenlik korucularımızın hamdolsun teröristlere dağları, dereleri nasıl dar ettiğini hep beraber görüyoruz. Sokağa çıkma imkanı bulamadıkları için aksakalları, başörtüleriyle, kucağında uyuyan sabileriyle, seccadelerin üzerinde göz yaşı döküp dua eden tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

BENİM CANIMI ALINCA TÜRKİYE'Yİ TESLİM ALACAKLARINI SANDILAR

Allahıma bana böyle bir millete hizmet etmeyi nasip ettiği için ne kadar hamdetsem azdır. Şu anda burada kelimelerin kifayetsiz kaldığı, düşüncelerin ve duyguların ancak kalplerden kalbe giden o gizli yolla ifade edildiği bir ortamdayız. Burası sizin eviniz. Hamdolsun bizim milletimizle gönül bağımız hiç kopmadı. Milletimiz ne hissediyorsa biz de onu hissettik. Milletimiz neye öfkeleniyorsa biz de ona öfkelendik. 40 yıldır bu çizgiden hiç sapmadık.Bu yüzden milletimize hakim olmaya değil hadim olmaya geldik. Önce bizi küçümseyerek milletten uzak tutmaya çalıştılar. Bunu başaramayınca cezaevine attılar. Netice alamayınca siyaset yoluyla hizmet etmemizi engellemeye kalktılar. Sonunda işi 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi canımıza kastetmeye kadar götürdüler. Bu fakirin canını alınca 80 milyonluk Türkiye'yi teslim alacaklarını sandılar.

ULAN TERBİYESİZLER

Az önce Ömer Halisdemir kardeşimin eşi, "Rabbim bizlere de bu şehadeti nasip edecek mi" diye ağlıyordu. Rabbim bizlere de bu yolda şehadeti nasip etsin. Biz vatanımız için her an ölmeye hazır, daha yola çıkarken ne dedik; Kefenimizi giydik, yola öyle çıktık. 15 Temmuz gecesi, evladını, eşini, çocuğunu darbecilerin üzerine gönderenler de aynı duygular içerisindeydi. Orada kaç tane asker var. Ellerinde silahlar var. Ulan terbiyesizler karşınızda tek başına bir bayan var, elinde silah mı var. O hali ile geliyor siz onu ölümle tehdit ediyorsunuz. Yürek meselesi bu yürek kürek değil.

İster F-16 olsun ister silahlar yağdıran helikopterler olsun. İşte Sabri. Kendini tankın altına atıyor. Paletlerin arasına. Birinci tank geçiyor üzerinden, arkadan ikinci tank geliyor, oradan da çıkıyor. Hadi öldürseydiniz, niye öldüremediniz? O an gelmedikten sonra muktedir olamazsınız. Hele hele şehadete yürüyorsa hiç muktedir olamazsınız.

Anneler, babalar, kardeşler, eşler, evlatlar emin olunuz ki sevdikleriniz şehittir, ve Rabbimin müjdesi gereğince cennetliktir. Derya kardeşimiz, o da gazi oldu. Bir öğretmendi, daha sonra Kahramankazan'da o da gazi oldu. Hala bir yıldır tedaviler devam ediyor. Dedim ya, mesele yürek meselesi. Dünyanın tüm malına, mülküne değişilmeyecek bu unvanı hayatınız boyunca şanla, şerefle, gururla taşıyınız. Yeni nesillerin rol modeli olacağınızı asla unutmayınız.

BUNDAN SONRA 15-16 TEMMUZ'DA AYNI ŞEKİLDE ANILACAKTIR

Çanakkale'yi anıyoruz değil mi, her yıl 18 Mart'ta Çanakkale'yi yadediyoruz değil mi, işte bundan sonra 15-16 Temmuz'da aynı şekilde anılacaktır. Buradan tüm şehit kardeşlerimizin eşlerine, yakınlarına, gazilerimize, ben de söylüyorum; şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Her salalar okunduğunda şehitlerimiz akla gelecek. Şu anda bazı görsel medyanın bunları sürekli olarak yayında tutması aslında bizim geleceğe bakışımızı güçlü kılıyor. Niye? Şehitlerimizi hatırlıyoruz. Şehadete inanmak, onu yaşamak, o konuşulmaz yaşanır, işte bu çok önemli. Dünyanın hiçbir yerinde, İslam dünyası da dahil, askerine Mehmet diyen bir başka millet yoktur. Ecdadımız askerine aslında küçük Muhammed anlamına, Mehmet demiştir. Muhammed dememiştir, olur ki yakışık almaz. Önce yumuşatmış Mehemmet demiştir, daha sonra Mehmet demiştir. Mehmetçik ile de küçük Muhammed. İşte bu anlama gelmiştir.

Sinsi oyunlarla gördük kü, artık ya olacağız, ya öleceğiz. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkalemizdir.

Amerika'da 15 Temmuz ilanlarına izin vermiyor, benzer şeyleri Avrupa'da yaşıyoruz. Türkiye'nin Cumhurbaşkanına müsaade etmediler, bakanlarımıza müsaade etmediler. Lafa geldiğinde özgürlükten bahsediyorlar. Biz 15 Temmuz'da darbe ile karşı karşıya kaldık. 3 gün Hamburg'u yaktılar, yıktılar. İşte böyle, bumerag gibi. O teröristlerin içinde de aynen buradan Almanya'ya gidip kabul gören PKK teröristleri var. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

Amerika'da 15 Temmuz ilanlarına izin vermiyor, benzer şeyleri Avrupa'da yaşıyoruz. Türkiye'nin Cumhurbaşkanına müsaade etmediler, bakanlarımıza müsaade etmediler. Lafa geldiğinde özgürlükten bahsediyorlar. Biz 15 Temmuz'da darbe ile karşı karşıya kaldık. 3 gün Hamburg'u yaktılar, yıktılar. İşte böyle, bumerag gibi. O teröristlerin içinde de aynen buradan Almanya'ya gidip kabul gören PKK teröristleri var. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. 

Batı bize diyor ki belge nerede, daha ne belgesi olacak. 249 şehidim var, ne belgesinden bahsediyorsun sen. Bunlar bizi tatmin etmiyorlar diyorlar. Siz buraya kaçıp gelenleri lütfen Türkiye'ye gönderin de, bunların Türk mahkemelerinde yargılanması gerekir. Alman mahkemelerinde değil. Bunu bizzat Merkel'in kendisine söyledim. Hukukta kaide, suç nerede işleniyorsa oranın mahkemelerinde bunlar yargılanır. Bizden geliyorsun birisini istiyorsun. Niye? Suçu burada. Eğer yargı olumlu bir şey düşünürse gereğini yapar. Kılıçdaroğlu yolda yürüyor.

Salı gününden itibaren başlayan ve pazar 24:00'e kadar devam edecek olan çeşitli programlarla milletimizle birlikte 15 Temmuz'u hatırlayacağız. Salı günü Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ettim. 

Yarın akşam, 81 ilimizde valilerimiz, 15 Temmuz ve terörle mücadele şehitlerimizin yakınları ve gazilerimize yönelik bir yemek veriyoruz. İstanbul'daki Milli Birlik Yürüyüşü saat 18:30'da Anadolu yakasından başlayacak. Biz de gişelerin hemen önünde bulunan tören alanına 21:15 gibi varmayı planlıyoruz. Burada milletimize bir hitabımız olacak. 

Her selvi ağacı bir şehidimizi ifade ediyor. Her selvi ağacının kökü diyebileceğim noktada elektronik olarak da bir düzenleme yapıldı. Orada şehidimizin hem hayat hikayesi, geceleri oradan aynı zamanda aydınlatma ile selvi ile aydınlatma bütünleşecek. 

Saat 00:13'te tüm Türkiye'de selaların okunması ile demokrasi nöbetleri başlayacak. 

DEMOKRASİ NÖBETLERİ HER YIL TEKRAR EDİLECEK

Türkiye genelindeki demokrasi nöbetleri 16 Temmuz Pazar günü saat 24:00'e kadar devam edecek. Buradan demokrasi nöbetlerini resmen ilan etmiş bulunuyorum. Vatandaşlarımızı illerimizin meydanlarında demokrasi nöbetlerine davet ediyorum. 15 Temmuz'u unutmamak için bu nöbetleri her yıl tekrarlamamız çok önemlidir. 

Yazıklar olsun vatan elden giderken kaçan alçaklara. Helal olsun darbeye darbe yapan korkusuzlara. Selam olsun kefenim sırtımda diyerek yola koyulanlara.

Son Güncelleme: 14.07.2017 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.