28 Mart 2016 Pazartesi 15:22
DAEŞ kimdir? DAİŞ Lideri kimdir? DEAŞ Açılımı nedir

Kahramanmaraş'ta IŞİD'a yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 4 IŞİD militanı'ndan 3'ü tutuklandı.

Yakalana IŞİD üyeleri Türkiye'ye, Suriye'den tünel kazarak girdikleri tespit edilmişti. DEAŞ nedir? DAEŞ açılımı nedir? İstanbul patlaması üstlenen DAEŞ kimin hangi örgüt ve nerelerde faaliyet gösteriyor. DAEŞ açılımı hakkında ve İstanbul patlaması hakkında bilgiler. Daiş Lideri kimdir.

Kahramanmaraş’ta terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 zanlının jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Irak uyruklu zanlılar tutuklandı, Suriye uyruklu şüpheli salıverildi.

Pazarcık Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün Narlı Mahallesi Aksu Köprüsü girişinde durdurdukları yolcu otobüsünde yaptıkları aramada Suriye ve Irak uyruklu 4 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerin Suriye sınırındaki güvenlik duvarının altından tünel kazarak Kilis'e girdikleri belirlenmişti.

DAEŞ Amacı nedir: Irak'taki koalisyon güçlerin geri çekilmesini sağlamak ve Irak Hükümetini düşürmek,Hükümüte yardım edenleri öldürmek,ŞİA nüfusunu marjinalizeedip askeri gücünü kırmak için kurulan Şeriat kanunlarıyla yönetilen İslam Devleti kurmak birinci amacı olan terör örgütüdür.

Tam adı: Cema'at el-Tevhid vel-Cihad olan ve bambaşka taktikleri savaşan teröristler ABD ve Avrupa güçlerine silahlarla ve gerilla taktikleriyle saldırmak, bomba yüklü araçlar kullanarak intihar saldırıları gerçekleştiren bir örgüttür. Bombalı saldırıların sonunu İstanbul İstiklal Caddesinde gerçekleştirmişlerdir. Filistinli İmam Ebu Enes El-Şami taktikleri ve yöntemleriyle kullandıklarını açıklanmıştır.

İslâm peygamberi HZ MUHAMMED'in "Her kim Allah yolunda bir Gayrimüslimi öldürürse Allah ona Cehennem'i yasak eder" sözünü ve Enfâl Suresi 12. ayette geçen "O anda Rabbin meleklere şu vahyi veriyordu: Ben sizinle beraberim. Haydi imanı sağlamlaştırın! Kâfirlerin yüreklerine dehşet bırakacağım, hemen boyunlarının üstüne vurun, vurun onların parmaklarına!” benzeri vahiyleri kendilerinin temel prensiplerden biri edindiği değerlendirilmektedir.

CIA'nin raporuna göre DAİŞ... Irak Savaşı'nın yoğun olarak yaşandığı dönemlerde Irak'ın Anbar, Nineve, Diyala, Babil, Kerkük ve Selahaddin illerinde çok büyük etkinlik gösterdi. Bakuba'yı başkent ilan etti. Halen devam eden Suriye İç Savaşı'nda Suriye'nin İdlip, Rakka ve Halep bölgelerinde varlık göstermektedir. İslam Devleti, binlerce sivil Iraklı, Irak hükümet üyeleri ve onların uluslararası müttefiklerinin ölümlerinden sorumlu tutulmaktadır. Irak Savaşı'nın son evrelerine doğru grup gerilemeye başladıysa da, ABD'nin Irak'tan çekilmesiyle 2012'de gücünü tekrar yenilediği ve üye sayısını iki katından fazla artırdığı öne sürülüyor.

2013 yılında El-Cezire'ye sızdırılan bir mektup ve ses kaydıyla El-Kaide lideri Eymen el-Zevahiri, bu grubun Suriye kanadını tasfiye ettiğini açıkladıysa da IŞİD emiri Ebu Bekir el-Bağdadi, bu tasfiye kararını reddettiğini ve grubun Suriye'deki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Nisan 2013 ile birlikte IŞİD, Suriye'nin kuzeyinde hızlı bir şekilde askerî güç kazanmaya başladı ve bu bölgedeki en güçlü gruplardan biri oldu. Suriye'de etkin olduğu bölgelerde şeriat kanunlarını icraya başladı ve rakip gördükleri askerleri, yabancı gazetecileri, yardım kuruluşlarına üye insanları sürgüne gönderdi veya hapsetti.

 

Suriye İnsan Hakları Gözleme örgütünün raporuna göre Ağustos 2014'te grubun Suriye'deki savaşçı sayısının 50.000, Irak'ta ise 30.000 olduğu bildirildi. CIA ise Eylül 2014'te örgütün Suriye ve Irak'ta toplam 20.000 ile 31.500 arasında savaşçıya sahip olduğunu açıkladı.

kaynak: internetajans

Son Güncelleme: 29.03.2016 00:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.