27 Nisan 2015 Pazartesi 17:30
DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, Ağrı'da

AĞRI - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, 7 Haziran seçimlerine ilişkin, "1950'lerden bu yana bunun kadar önemli bir seçim olmamıştır" dedi.

Partisinin Ağrı İl Başkanlığı tarafından, bir restoranda düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Yüksek, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı aşmasının, sadece 60-70 milletvekilini Meclis'e göndermek olmadığını, aynı zamanda Çözüm Sürecini sonuca götürmek açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu bakımdan Türkiye tarihinin en önemli seçimini yaşadıklarını vurgulayan Yüksek, "Belki de 1950'lerden bu yana bunun kadar önemli bir seçim olmamıştır. Tek partili dönemden çok partili döneme geçilen dönemdeki seçim çok kritik ve çok önemliydi. Fakat ondan sonra Türkiye'nin rejimini, halkların ve inançların geleceğini belirleyecek bu kadar önemli bir seçim daha olmadı" ifadelerini kullandı.

Yüksek, Çözüm Sürecinin başarıya ulaşabilmesi için seçimlerde başarı elde edilmesi ve TBMM'de güçlü bir temsil oluşturulması gerektiğini belirtti.

AK Parti'nin seçimden güçlü çıkması durumunda Çözüm Sürecinin sekteye uğrayabileceğini öne süren Yüksek, şöyle konuştu:

"Bu seçimde de AKP tek başına güçlü ve muktedir olursa, endişemiz o ki seçimden sonra bu barış ve çözüm masasına bir kez daha tekmesini vuracak. Tek başına anayasayı yapmaya kalkacak, hiç kimseye ihtiyaç duymadan istediği şekilde bir kanun, yasa ve anayasa çıkaracak, 'ister beğenin ister beğenmeyin' diyecek. Barajın üstünde kalırsak 7 Haziran sonrasında AKP bu kadar güçlü Meclis'e giremeyecek. Tek başına anayasa yapma imkanına sahip olmayacak. Eğer bu ülkenin geleceği şekillenecekse, gelecek Kürtlere de Alevilere de yoksullara da ezilenlere de soracak. Eğer yeniden bir barış deniliyorsa, yeni bir başlangıç deniliyorsa, birinci Cumhuriyet'in yaratmış olduğu sorunları, sıkıntıları ortadan kaldıralım."

Yüksek, "tek dil", "tek millet" ve "tek devlet" söylemlerini ortadan kaldırıp, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak için anayasanın tüm partilerin katılımı ile yapılması gerektiğini ifade etti.

Yemeğe HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan ile HDP ve DBP Ağrı il teşkilatı yöneticileri katıldı.

 

dbp-es-genel-baskani-yuksek,-agrida.jpgdbp-es-genel-baskani-yuksek,-agrida-001.jpg

Son Güncelleme: 27.04.2015 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.