25 Mayıs 2014 Pazar 23:44
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Ağrıda

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinin ardından iptal edilen ve 1 Haziran'da yeniden yapılacak olan Ağrı’daki seçim çalışmaları kapsamında kente geldi.

 

Seçim çalışmaları kapsamında Bitlis’in Güroymak ilçesinden helikopterle Ağrı’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hz. Ömer Çarşısı’nda seçim otobüsünden halka seslendi. Bakan Davutoğlu, “Başbakan ile her zaman yurtdışı ziyaretlerinde birlikteyiz. Geçen hafta Sayın Başbakanımızla programı yaparken dediler ki ‘Bu sefer Almanya'ya ben giderim, ama siz Ağrı'ya gidin, Norşin'e gidin, kardeşlerimizle kucaklaşın ve selamlarımı da iletin’ dedi. Başbakanımızın selamlarını getirdim. İnşallah Ağrı'nın alnı da aktır, vicdanı aktır, mührü vururken vuracağı yer de AK Parti'dir inşallah. Her seçimin bir önemi var ama 30 Mart seçimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi tarihinde, demokrasi tarihinde en önemli seçimlerden biriydi. Türkiye'nin her bir köşesinden 30 Mart'ta milli iradeye gür bir sesle destek veren herkese teşekkür ederim, büyük bir zafer kazanıldı. Şimdi bu zaferi taçlandırma vakti. İnşallah 30 Mart'ta yarım kalan işi, 30 Mart'ta kutladığımız zaferi taçlandırma işini 1 Haziran'da akşamleyin gerçekleştireceğiz. 30 Mart'ta birtakım hilelerle veya başka yollarla yarım bırakılan o güçlü sesimizi 1 Haziran'da daha büyük bir gür sesle takdim etmeye hazır mıyız? Hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

Bakan Davutoğlu, “Neden 2013 yılında Başbakanımıza, AK Parti kadrolarına ve Türkiye'ye karşı büyük tuzaklar kuruldu? Önce onun muhasebesini yapalım. Çünkü bu pazar vereceğiniz oy sadece AK Parti'nin Ağrı'da belediye başkanlığını tekrar Hasan Arslan dostumuza emanet etme oyu değildir. Bu oy aynı zamanda 30 Mart'ın Cumhurbaşkanlığı seçimine, o oranda 2015 genel seçimine giden köşe taşlarından biridir. Siz inşallah 1 Haziran'da o köşe taşlarından birini gediğine koyacaksınız. AK Parti hizmetleri Ağrı'da Hasan Arslan kardeşimizle en iyi şekilde devam edecek. Bu dava, bu yol, bu yürüyüş bir maraton. Her bir adımı hesaplanmış bir maratondur. O her adımda da bize tuzaklar kuruldu, kurulacak. Niçin geçen sene tam bugünlerde İstanbul'da Gezi manipülasyonları, provokasyonları başlatıldı? O manipülasyonlar, provokasyonlar başarılı olamayınca niçin 17 Aralık'ta dışarıda ve içerdeki işbirlikçilerle büyük kumpaslar kuruldu? Bunu iyi hesap edin Ağrılılar. Bu mübarek toprakların evlatları bu hesapları iyi görün. Kimsenin yüzünde hüzün görmedim. Herkeste ümit var. Bu ümit, geçen sene başlatılan çözüm sürecinden geliyor. Bu topraklarda artık kimse konuştuğu dil dolayısıyla tahkir edilemeyecek. Kimse düşüncesi dolayısıyla ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz bırakılmayacak. İşte geçen sene bu büyük yolun işaretini gördükleri için, artık hiçbir fitnenin bu vatandaşımızın arasına giremeyeceklerini gördükleri için Sayın Başbakanımızı hedef aldılar. İstediler ki dünyaya sesimiz yükselmişken onu terk edelim ve içeride bir mücadelenin içerisine girelim. Geçen yıl mayıs ayında Türkiye Cumhuriyeti'nin IMF'ye olan son borcunu ödedik. Hemen mayıs ayının sonunda tahriklere başladılar. Çünkü biliyorlar ki borç alan emir alır. Biz inşallah bundan sonra hiçbir borç isteme cüretine düşmeyeceğiz. 70 sente bu ülkeyi muhtaç eden başbakanlar bir daha bu ülkede görev yapamayacaklar.

 

Sizin göstereceğiniz işaret, cumhurbaşkanlığı seçimine de bir işaret fişeği olacak. İstediler ki biz yeniden kardeş kavgalarına dönelim. Bakınız Soma'daki acı elim facia sonrası Allah hepsini rahmet eylesin. Dediler ki 'Somali'yi bırakıp, Soma'ya bakın'. Biz hem Soma'ya bakar bağrımıza basarız hem de Somali'ye sahip çıkarız” şeklinde konuştu.







Son Güncelleme: 26.05.2014 00:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.