31 Mart 2014 Pazartesi 01:45
Diyadin'de BDP adayı Hazal Aras Belediye Başkanı oldu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, resmi olmayan sonuçlara göre, Diyadin ilçesinde belediye başkanlığını adayları Hazal Aras'ın kazandığını bildirdi.

Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine gelen bilgilere göre, Diyadin ilçesinde Hazal Aras'ın belediye başkanı seçildiğini söyledi.

 

Hazal Aras'ın özgeçmişi

1975'te Ağrı'da doğdu. İnönü Üniversitesi İktisat İdari Bilimler Fakültesi Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu.

2004 yerel seçimlerinde Ağrı DEHAP İl Genel Meclis Üyeliğine seçilen Hazal Aras, aynı yıl DEHAP Parti Meclis Üyeliğine seçildi.

Ardından DTP Ağrı İl Kongresi’nde il yöneticisi olan Aras, DTP 1. Olağan Kongresi’nde PM üyesi oldu. Daha sonra DÖKH ( Demokratik Özgür kadın Hareketi ) çalışmalarına katılarak Kadın Siyaset Akademisi'nde görev aldı.

8 Mart 2012 Dünya Emekçi Kadınlar Günü aktiviteleri için Doğubayazıt’ta yürüttüğü çalışmalarından dolayı tutuklanan Aras, cezaevinden tahliye edildikten sonra Kadın Siyaset Akademisi'nde çalışmalarına devam etti.

2014 yerel seçimlerinde BDP’den Diyadin Belediye Başkan adayı oldu.

Bekar olan Hazal Aras, İngilizce biliyor

Son Güncelleme: 04.08.2016 19:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.