14 Şubat 2016 Pazar 13:30
Efkan Ala Nusaybin'den göç başladı

İdil dışında Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikat, çukurlar var ve bunlar kaldırılacak" sözleri yeniden sokağa çıkma yasağı konulacağı şeklinde değerlendirildi. Başlatılacak olası operasyon öncesi, özellikle PKK’lıların hendek kazıp barikat kurduğu mahallelerden her gün yaklaşık 100 aile ayrılıyor.

Nusaybinliler, olası sokağa çıkma yasağının Cizre’deki gibi uzun sürebileceği ve can güvenliği endişesinden dolayı ilçede, barikatların olmadığı mahalle ve köylerdeki akrabalarının evlerine sığınıyor. Köylerde akraba ve yakını olmayanlar da çevre il ve ilçelere taşınmak zorunda kalıyor.

Göç nedeniyle ilçe otobüs terminalinde de yoğunluk görülüyor. İlçe sakinlerinin alabildikleri ve yanında taşıyabilecekleri ev eşyaları ile ilçeden göç ettikleri gözleniyor.

Son Güncelleme: 14.02.2016 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.