05 Mayıs 2015 Salı 20:52
Ensaroğlu; 'Çözüm Süreci, seçimden sonra ivme kazanacak'

AĞRI - AK Parti Ağrı milletvekili adayı Yılmaz Ensaroğlu, "Çözüm Süreci'nin seçimden sonra ciddi bir ivme kazanacağını düşünüyorum çünkü bu süreçle ilgili birtakım kritik eşikler aşılmazsa bugüne kadar katettiğimiz yol anlamsızlaşacaktır. Hiç kimse de bu katedilen yoldan geri dönülmesine razı değil" dedi.

Ağrı'da seçim çalışmalarını sürdüren Ensaroğlu, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin, demokratikleşme anlamında bugüne kadar en köklü reformları hayata geçiren bir parti olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı bulunduğunu belirten Ensaroğlu, "Bu anayasa ve anayasa ile ilgili oluşturulacak yeni uzlaşma komisyonlarında ya da mutfağında dahi olsa katkı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Benim inanç değerlerim çeşitli olaylara bakışımla ilgili değer yargılarımla AK Parti yönetiminin yaklaşımları örtüştüğü için AK Parti'de siyasete girmiş oldum. İnşallah sonu da hayırlı olur" diye konuştu.

Ensaroğlu, Ağrı'nın, AK Parti'ye kuruluşundan itibaren büyük ölçüde destek verdiğini söyledi. Şehrin bazı yerlerinde birtakım tedirginlikler olduğunu belirten Ensaroğlu, seçmenin tutumunu etkilemeye yönelik baskılar nedeniyle tedirginlik yaşandığını ifade etti. 

-"Toplumun ciddi desteği var"

Çözüm Süreci'nin iyiye gittiğini ancak uzun vadeli bir çalışma ve daha fazla sabır gerektirdiğini vurgulayan Ensaroğlu, şunları kaydetti:

"İç siyasi gelişmeler ve seçimler, zaman zaman sürecin hızının düşmesine yol açabiliyor. Ana aktörlerde Çözüm Süreci ile ilgili kararlılık olduğu sürece bence bunlardan ötürü tedirginlik duymaya gerek yok. Ben seçime kadar ciddi bir değişiklik beklemiyorum. Çözüm Süreci'nin seçimden sonra ciddi bir ivme kazanacağını düşünüyorum çünkü bu süreçle ilgili birtakım kritik eşikler aşılmazsa bugüne kadar katettiğimiz yol anlamsızlaşacaktır. Hiç kimse de bu katedilen yoldan geri dönülmesine razı değil. Hepsinden önemlisi, toplumun ciddi bir desteği var. Bunu Hükümet de görüyor, bunu HDP ve PKK'nın içindeki aktörler de görüyorlar."

Çözüm Süreci ile ilgili bir kararsızlık, tedirginlik yaşanmadığını dile getiren Ensaroğlu, "Ben bu sürecin doğru istikamette ilerlediğini düşünüyorum" dedi.

 

ensaroglu;-cozum-sureci,-secimden-sonra-ivme-kazanacak.jpgensaroglu;-cozum-sureci,-secimden-sonra-ivme-kazanacak-001.jpgensaroglu;-cozum-sureci,-secimden-sonra-ivme-kazanacak-002.jpgensaroglu;-cozum-sureci,-secimden-sonra-ivme-kazanacak-003.jpgensaroglu;-cozum-sureci,-secimden-sonra-ivme-kazanacak-004.jpgensaroglu;-cozum-sureci,-secimden-sonra-ivme-kazanacak-005.jpg

Son Güncelleme: 05.05.2015 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.