03 Haziran 2016 Cuma 18:48
Eroğlu: 40 Milyon Liralık 7 Tesis Eskişehir'e Değer Katacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in katılımı ile "Eskişehir Toplu Temel Atma Merasimi" gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu törende yaptığı konuşmada, "Temelini atacağımız tesisleri yıldırım hızıyla bitireceğiz. 40 milyon liralık 7 tesis Eskişehir'e değer katacak. Eskişehir güzel şehir, çalışkan ve yiğit insanların bulunduğu şehir. Buraya ne kadar hizmet yapılsa azdır. Biz de sizlerin hizmetkarı olarak burada çalışacağız. Eskişehir ülkemizin değeri yüksek kentlerinden biri bu sebeple Eskişehir'e sürekli yeni değerler kazandırma yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eskişehir'e bir önceki gelişimizde 208 milyon liralık 45 müjde vermişti. Bu sefer de Kültür ve Turizm Bakanımızın ve Eskişehir'in plakası 26, biz de 26 değerli 130 milyon liralık projeyle geldik. Böylece 1,5 yılda 338 milyon liralık 71 tane müjde verdik. Geçen sefer verdiğimiz müjdelerin 37 tanesi tamamlandı. 1,5 yılda 45 müjde verdik, bunun 37 tanesi bitti. Diğerlerini de bu sene bitireceğiz inşallah." sözlerini kaydetti.

"YENİ YATIRIMLARI DA KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ"

Bakan Veysel Eroğlu, yeni müjdeleri de kısa sürede tamamlayacaklarını belirterek, "26 müjdeyle alakalı Devlet ve Su İşleri'nin 15 tane müjdesi var. Artık ormanları vatandaşın kalkınması için kullanıyoruz. Çünkü biz, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyoruz. O yüzden ormanlar da milletlere ait. Birazdan sizlere fidan dağıtılacak bir de özellikle orman alanlarına yakın mahallerdeki orman alanlarına ceviz, badem gelir getirici türler dikiyoruz. Bunlarla ilgili huzurunuzda kura çekeceğiz. Bunların 3 yıl bakımı, masrafları bize ait. Geliri 49 yıl vatandaşlarımıza ait olmak üzere bunları dağıtacağız. Parsel parsel kura çekeceğiz. Çünkü esasında adil olmak ve adaletli olmak vardır. Bunun dışında 2 tane Doğa Koruma Milli Parklar, bir tane de Meteoroloji müjdesi var. Bu müjdelerin arasında 3 tane baraj, 2 tane gölet, 1 sulama, 5 dere ıslahı yapacağız. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğüz, ağaçlandırma, erozyon kontrolü çalışmaları yapacak. Gelir getirecek türleri hazırlayarak vatandaşlara dağıtacak. Meteoroloji, yeni otomatik meteoroloji ölçme istasyonu kuracak." şeklinde konuştu.

"ESKİŞEHİR'DE BAL ÜRETİMİ"

Eskişehir'in de içinde bulunduğu Orta Anadolu Gelişim Projesi ile Eskişehir'de bal üretimine destek olacak projenin 2019 sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Eroğlu, şunları söyledi: "Pek çok bölgede; Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Orta Anadolu Bölgeside birer birer ele alınıp en kısa sürede gelişim projeleri ile sistemli olarak gelişmeye açık hale getirilecek. Orta Anadolu Gelişim Projesi ile 3 bin 306 tane tesisi açacağız ve 33 milyar liralık yatırım yapacağız. Bu muhteşem bir tesis. Proje kapsamında Eskişehir'e, 28 tane baraj ve gölet, 42 sulama tesisi, 27 tane dere ıslahı, 3 tane büyük köprü gerekiyormuş biz sorumlu değiliz ama onu da yapacağız. 69 tane ormancılık faaliyeti, bir şehir ormanı,10 tane bal ormanı kuracağız. Artık Eskişehir'in şifalı balları bütün dünyaya pazarlanacak. Arıcılar, gelin yer isteyin. Önceden arıcılar ormana sokulmazlardı, şimdi başımızın üstünde yeri var. Eskişehir'i şifalı bal üretim merkezi yapacağız. 18 tane ormanda mesire yeri açacağız. Ayrıca 32 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurcağız. Artık Eskişehir'in güzel havasını bütün dünyadan görme imkanı olacak. Yurt dışındaki insanlar memleketlerinin havasını merak ediyor."

"VEYSEL HOCA YAPTIKLARINI ANLATSA ZEVKLE DİNLERİZ "

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise "Veysel Eroğlu'nun Türk siyasetine yeni bir soluk getirdi. Veysel hoca yapacaklarını değil, yaptıklarını anlatsa zevkle dinleriz. Çünkü Veysel hoca Türk siyasetinde hiç olmayan bir şey getirdi. Siyasetçiler genelde söz verirler, yapmazlar ama Veysel hocam öyle yapmıyor. Veysel hoca bir şey vaat edeceği zaman, açılış yapacağı zaman; sene, gün, ay vermiyor. Saat ve dakika veriyor ve dakikası dakikasına sözünü yerine getiriyor. Bu diğer bakanları da işlerini aynı titizlikle takip etmeleri için teşvik ediyor. Ben Veysel hocaya Eskişehir'e kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyorum, Eskişehir'e 13 yılda 13 milyar liralık yatırım geldi." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve Eroğlu ile beraberindekiler, arasında Sivrihisar Nasreddin Hoca Barajı'nın da bulunduğu toplam 40 milyon liralık 7 tesisin temel atma törenini ve açılışını gerçekleştirdi. Ardından ise vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı.

Son Güncelleme: 03.06.2016 18:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.