08 Haziran 2014 Pazar 11:58
Gülbey: 'SAKIK ERMENİLERE HOŞ GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR'


Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ağrı Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Sırrı Sakık, Kürt halkının oylarıyla oturmuş olduğu makamı Ermeni tehcirinin intikamı için kullanıyor” dedi.
ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, BDP'li Sırrı Sakık’ın ‘Cumhuriyet Caddesi üzerinde 'utanç abidesi' dediği Pilotlar Anıtı'nı kaldıracakları, Kazım Karabekir'in adının yer aldığı mahalle, cadde ve bazı sokakların ismini değiştirecekleri yönündeki sözlerine yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.
Dernek binasında açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Doğu Anadolu’yu ve Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti’nin topraklarını Ermeni faşistleri olan Taşnak ve Hınçak'dan kurtaran, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında büyük payı bulunan Kazım Karabekir Paşa’nın isminin Ağrı sokaklarından silineceği açıklamasının bir intikam duygusunun verdiği kin olduğunu ileri sürerek,
Sakık’ın daha koltuğuna oturmadan, Ağrı şehrinin sorunlarını idrak edip bu sorunlara çözüm üretmeden, "Yıkıp dökeceğim" demesinin çok ilginç olduğunu belirtti.
Gülbey, "Ağrı Belediye Başkanı Sayın Sakık, Ağrı halkının düşüncesini ve fikrini hiçe sayarcasına adeta bir zafer sarhoşluğu içersinde, 'Yıkarım dökerim' nidaları atmaya başlamıştır. Unutmayalım ki Iğdır'da geçen yerel seçimde BDP belediyesinin diktiği Kürt siyasetçi ve dini alimlerin isminin bulunduğu anıtlar için diğer siyasi parti yetkililerinin, 'Yıkacağız' sözlerine tepki gösteren BDP'liler ve Kürt halkı, Başkan Sakık'ın bu sözlerine neden tepki göstermiyor? Başkan ve Ağrı Belediye Meclis Üyeleri bu sokak isimleri ile şehitlik anıtını yıkarlarsa inan gün gelir o belediye el değişirse bir başkası da daha iyisini diker. Kazım Karabekir Paşa'nın ismini Ağrı sokaklarından silebilirsin ama kalplerden ve tarihten nasıl sileceksin? ASİMDER olarak tüm belediyelere özellikle batı şehirlerimizdeki belediye başkanlıklarına teklif mektupları yazacağız. Her şehirde Kazım Karabekir ismi konulsun ve yaşatılsın" dedi.
“SAKIK ERMENİLERE HOŞ GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR”
ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, "Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Kazım Karabekir Paşa'nın ismini sokaklardan silerek Kürt halkının gönlüne su serpmek derdinde değildir, asıl Ermeni halkının gönlünü eylemektir. Sayın Sakık unutmamalı ki eski BDP Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da Sur ilçesinin sokaklarına Ermenilerin ismini vermişti Ermeni lobisine hoş gözükmek için. Siz de sakın öyle olmayın Sayın Sakık'a Ermenilerin Kürt halkı hakkındaki düşüncelerini belirten bir sözlerini hatırlatmak isterim. Ermeniler bunu söyler: 'Türklerle toprak davamız var, Kürtlerle kan davamız var.' Hiçbir zaman Ermeniler Kürtleri kendilerine dost bellemediler" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 04.08.2016 21:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.