09 Mart 2014 Pazar 13:43
Halil Aksoy; 21 Araç Yakıldı. Ortada Faili Yok

Bunu söyleyenleri bir kere lanetliyorum. Her kim olursa olsun bir kere bu ülkenin birliği ve dirliği için en fazla mücadele eden biziz" dedi.

BDP Ağrı İl Örgütü, 100.Yıl Mahallesi'nde araçların yakılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

100. yıl Mahallesi Arap Durağı'nda yapılan açıklamaya BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM üyesi Metin Bingöl, BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe ve BDP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Nevzat Ayna katıldı.

Burada konuşan BDP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Nevzat Ayna,"Bilindiği üzere bu coğrafyada yılladır çok acılar yaşandı. Bu tarihi süreç seçimlere kurban edilecek bir süreç değildir. Şimdi yerel seçimlere kısa bir süre kalmışken gerek Türkiye gerekse bölgede partimizin büyümesini hazmedemeyen bazı kesimler kendi kirliliklerini partimize yönelik dedikodu iftira üretmektedirler. unutmuş partimize iftira atmaktadırlar. Hiçbir zaman ilimizde, bölgemizde Kürt halkıyla birlikte yaşayan Acem, Karapapağ, terekeme gibi hiç kimseye bir zarar vermemiştir. Ama partimizin büyümesinden korkan şer odakları bu Mahallede araç yakma ve sindirme, korku salma gibi provakatif girişimleriyle bize mal etmeye çalışmışlardar" dedi.

BDP PM üyesi Metin Bingöl ise "BDP büyüdü, BDP burada seçimi kazanacak bu halkın mağduriyetini de giderecek, bundan sonrada bunlara müsaade etmeyecektir. Biz asla ve asla şiddet yanlısı değiliz. Şiddeti kabul etmeyiz. Bunu yapana da hesabını soracağız" diye konuştu.

BDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy ise burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Diyorlar ki gelseler yakacaklar yıkacaklar. Bunu söyleyenleri bir kere lanetliyorum. Her kim olursa olsun bir kere bu ülkenin birliği ve dirliği için en fazla mücadele eden biziz. Ama bizim haklarımıza yöneldiği zaman yiğitçe kahramanca direndik, gerektiğinde ölümü bile kucakladık. Bilinmelidir ki biz Sayın Abdullah Öcalan, bütün dünyayı, bütün Kürtleri bütün Ortadoğu halklarını uyardıktan sonra, şu sözü söyledikten sonra, silahlar sussun, siyaset konuşsun söylendikten sonra biz kesinlikle gerginlik yanlısı olmadık. Burada son bir yıl içerisinde yakılan Araba sayısı 21. Failler yok. Biz bunun takipçisi olacağız. Derhal en geç Pazartesi Günü ben parlamentoda bir araştırma önergesi vereceğim. Yetkililer bu olay çözsünler. Geçen seferde aynı benzer olayları çözdüler. Bunu da çözsünler. Ben aynı davranışı bekliyorum"

Son Güncelleme: 04.08.2016 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.