11 Mayıs 2014 Pazar 13:58
Hasan Arslan: Dağdaki Gençlerimizi Aileleri ile Buluşturacağız!

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

Seçim çalışmalarını değerlendiren AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, “Demokratikleşme bugün başlamadı. AK Parti iktidarları 12 yıldır sabırla Türkiye’yi dönüştürüyor ve yeniliyor. Bu anlamda Kürt meselesine yönelik ret, inkâr ve asimilasyon politikalarının sonlandırılmasının 12 yıllık bir geçmişi var. Sorunuza olan son süreç ise bu 12 yıllık arka plana dayanan ve dağdaki genç fidanlarımızı aileleriyle buluşturmayı hedefleyen bir süreçtir.

 

Hükümetimiz, çözüm sürecine sabırla ve istikrarla devam etmektedir. Yüz yıllık bir sistem kavgasının yaşandığı, siyasetten bürokratik alanlara kadar sancılı bir geleneğe sahibiz. Bu süreç ilk kez denenen bir süreç de değildir. Bu ülkede Özal'dan Erbakan'a, Ecevit'ten Demirel'e en az 8 kez örgütü silahsızlandırma girişimi yaşanmış ve tamamı başarısız olmuştur. Bu girişimlerin başarısız olmasının sebepleri; devlet ve örgüt içindeki çeteciler, uluslararası aktörler ve ülkedeki vesayetçi zihniyet/kadrolar olmuştur. Bu girişimde bulunan liderlerin ise bir kısmı sadece siyasi hayatını değil, canını da bedel olarak kaybetmiştir. Dolayısıyla bu alana girmek mayın tarlasına girmekle eş değer olmuştur. Liderler de bu korkutucu tablo karışışında çözüm arayışından uzaklaşmıştır.

 

Darbeler, çeteler, mafya, derin devlet ile cesaret ve kararlılıkla mücadele eden Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan ise tüm riskleri göğüsleyerek 2004-2005-2009-2011 ve son olarak 2013’te Kürt meselesinde kalıcı çözüm girişiminde bulunduğunu biliyoruz. Bu girişimlerin neden başarısızlıkla sonuçlandığını toplum çok iyi biliyor.

 

Açıkçası her bir başarısız girişim tecrübe hanesine yazıldığından bu kez olağanüstü dikkatli ve özenle bir süreç yürütülmektedir. Bugün yaşadığımız darbe girişiminden de rahatlıkla anladığımız gibi, çözüm süreci tüm saldırılara rağmen iyi bir yerde duruyor” dedi.

 

Son Güncelleme: 11.05.2014 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.