06 Mayıs 2015 Çarşamba 23:42
Hdp Ağrı Milletvekili Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

 
HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışmalarına devam ediyor.

Ağrı merkez Cumhuriyet caddesinde yapılan esnaf gezisini Ağrı milletvekili adayı Dilan Dirayet Taşdemir, Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık, DBP ve HDP Ağrı il örgütü yöneticileri katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği HDP ve DBP’li seçilmişler ve adaylar 7 Haziranda yapılacak olan seçimin tarihi bir seçim olduğunu belirterek, Ağrı halkın da bu tarihi seçimde rolünü oynayacağına emin olduğunu vurguladılar.


Ağrı’da seçim çalışmalarını sürdüren  HDP adayları köy köy, mahalle mahalle gezerek seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP Ağrı milletvekili adayı Dirayet Dilan Taşdemir, seçim çalışmaları kapsamında Aslangazi, Yığıllıtepe, Soğana, Yollugüzel köylerinde yurttaşlarla Küpkıran ve Fevzi Çakmak Mahallesinde de kadınlarla bir araya geldi. Yurttaşların ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği Taşdemir, kadınların özverili mücadelesi ile zafere ulaşacaklarını söyledi.  HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana ve Bedran Öztürk ise, Pantos ilçesinde esnafları ziyaret etti. Esnafların sorunların dinleyen Zana ve Öztürk, yaşanan sorunların HDP’nin yeni yaşam sloganı ile son bulacağını söyledi.


Ak Parti mitinginin olduğu esnada ise HDP merkezi seçim irtibat bürosu önünde biraraya gelen bazı vatandaşlar Ak Parti’yi protesto ederek “Oylar HDP” şeklinde slogan attı.
 
Kadınlar ‘Yeni Yaşam’ için Doğubayazıt’ HDP diyor
Baraj sorununu aşarak oy oranını arttırmaya yönelik HDP Doğubayazıt ilçe örgütünün çalışmaları seferberlik ruhu ile devam ediyor. Köylerde  ve mahallelerde HDP ve DBP Eş Başkanları, Belediye Eş Başkanları, Belediye Eş Başkan yardımcıları, parti yöneticileri, meclis üyeleri ve HDP gönüllü çalışanları ile birlikte halka yeni yaşam bildirgesini anlatmaya devam ediyor. Anons arabaları ile mahallerde çocukların  tarafından zafer işaretleri ile karşılanan araçlara  ilgi göstermesi dikkat çekti. Sevinç gösterileri ile gittikleri her yerde karşılanan HDP gönüllü çalışanları ,7 Haziran seçimlerinde Doğubayazıt’ın rekor oy alacağını belirttiler.


Yeni Mahalle sakinlerinden Kudret Salman(72), barışı getirecek olan yine barış isteyen Kürtlerin olacağını ifade ederek, ”Artık bu ülkede savaş olmaması için barış şarttır. Barışı getirecek olan yine  Kürtlerdir. Başkasının hakimiyeti altında yaşamaya son vermeliyiz artık. Geçmişte bir olmadık çocuklarımızın geleceği karartıldı. Öldürüldü. Gün vicdan ve çalışma günüdür. Ben yaşlıyım gezemiyorum. Ama dualarım sizinle. Sizin çabanız bizimde iyi dualarımız ile kazanacağız” dedi İki Milletvekili adayın kadın olması özellikle kadınlar tarafından desteklendiğini belirten Doğubayazıt Belediye Eş Başkan Yardımcısı Berrin Öztürk, ”Kadınların sesini mecliste daha çok duymak için yeni yaşam çağrısında kadın adayların fazla olması kadınları mutlu etmekte. Sokak atmosferinde bize sıkça sorulan en olumlu soru iki kadın ve iki erkeğin aday olmasıdır. Kadının sesi, rengi, dili artık mecliste HDP sayesinde daha dile getirilecektir” dedi.

 

hdp-agri-milletvekili-secim-calismalari-devam-ediyor.jpghdp-agri-milletvekili-secim-calismalari-devam-ediyor-001.jpghdp-agri-milletvekili-secim-calismalari-devam-ediyor-002.jpghdp-agri-milletvekili-secim-calismalari-devam-ediyor-003.jpg

 

Son Güncelleme: 06.05.2015 23:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.