29 Nisan 2015 Çarşamba 00:44
HDP Doğubayazıt'ta Seçim Bürosunu Açtı

HDP adayları, Doğubayazıt ilçe girişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanırken, araç konvoyu 2 kilometreye ulaştı.

Vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı ilçeye girmekte zorlanan adaylar ve beraberindeki heyet, bir kilometrelik yolu ilgiden dolayı ancak yarım saat sonra aşabildi. Vatandaşlar "HDP halktır, halk burada" sloganları attı. 


Adayların halkı selamlamasının ardında konuşan M. Emin İlhan, "Bazid yine olduğu gibi meşaleyi eline alarak en önde yürümeyi bilecektir. Hepimizin tek adresi var 7 Haziran her zaman olduğu gibi buraya gömmek. Doğubayazıt'ın baraj gibi bir gündemi yok. Yüzde 80 üstünde olan oyunu nasıl yüzde 95'lere getirme gibi bir gayreti var. Hep birlikte el birliği ile barajın rekorunu direnenlerin kenti Doğubayazıt yıkacaktır" dedi.

'Kimse bizi hakimiyeti altına da alamaz'

Yaşamda kimsenin kimseden üstün olamadığını, herkesin eşit bir şekilde bir hakimiyet altına girmemesi gerektiğini ifade eden Leyla Zana ise "Biz yaşamın ortağıyız. Biliyorsunuz işkenceden geldik, açlık grevlerinden geldik. Direnerek geldik. Bundan dolayı kimse bizi yaşamın dışına itemez. Kimse bize tam serbestsiniz diyemez, ama kimse bizi hakimiyeti altına da alamaz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. 

 

hdp-dogubayazitta-secim-burosunu-acti-004.jpghdp-dogubayazitta-secim-burosunu-acti-005.jpghdp-dogubayazitta-secim-burosunu-acti-006.jpghdp-dogubayazitta-secim-burosunu-acti-007.jpg

Son Güncelleme: 29.04.2015 00:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.