27 Mart 2015 Cuma 00:12
HDP'den 21 ilde 'Kutlu Doğum' Hamlesi

Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla kurulan ve HDP'nin de desteklediği Demokratik İslam Kongresi, 21 ilde Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayacak.
Demokratik İslam Kongresi ile Azadi Hareketi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 21 merkezde düzenleyecekleri etkinlik takvimini açıkladı.

DİHA'nın haberine göre, Demokratik İslam Kongresi (DİK) ile Azadi Hareketi, Kutlu Doğum Haftası kapsamında "Kürdistan" ve Türkiye'de gerçekleştirecekleri etkinlik takvimini, DİK bürosu önünde yaptıkları açıklama ile duyurdu. DTK, Barış Anneleri ile sivil toplum örgütlerinin de katıldığı açıklamada konuşan DİK Sözcüsü Fadıl Bedirhanoğlu, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin adalet, eşitlik ve barış temelinde yapıldığına vurgu yaptı. Diyarbakır'daki etkinliğin 18 Nisan'da Newroz Alanı'nda gerçekleştirileceğini söyleyen Bedirhanoğlu, 11 Nisan'da Mardin ve Iğdır'da start alacak olan etkinlik takvimini ise şöyle açıkladı: "11 Nisan Mardin, Iğdır. 12 Nisan Bitlis, Şırnak, Antep, Bismil. 14 Nisan Hakkari. 16 Nisan Adana, Doğubeyazıt, Karayazı ve Viranşehir. 17 Nisan İzmir ve Siirt. 18 Nisan Van, Diyarbakır, İstanbul ve Ankara. 19 Nisan Urfa, Batman ve Mersin. 20 Nisan Erciş."

Bedirhanoğlu halka katılım çağrısında bulunarak, "Başta kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere Newroz kutlamalarında ilgili alanlarını dolduran halkımızın bu alanları Kutlu Doğum içinde aynı heyecanla dolduracağından kimsenin şüphesi yoktur" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.03.2015 00:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.