03 Mayıs 2015 Pazar 23:50
HDP'nin Ağrı Seçim çalışmaları

HDP Ağrı Milletvekili adayları Bedran Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan seçim çalışmaları kapsamında uzun yıllardır AKP'nin yüksek oy aldığı Eleşkirt ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Adaylar, Eleşkirt programı kapsamında ilk olarak ilçe merkezinde seçim irtibat bürosunu ziyaret ederek, burada vatandaşlarla sohbet etti. Adaylar daha sonra buradan konvoy eşliğinde Yayladüzü Beldesi'ne doğru hareket etti. Güzergah üzerinde bulunan köylüler, konvoyu coşkuyla karşıladı. Yayladüzü Beldesi'nde bulunan seçim irtibat bürosunda halkla sohbet eden adaylar, Eleşkirtlilerden duydukları ilgiden olan memnuniyetlerini dile getirdi. Burada yurttaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan HDP adayı Dirayet Dilan Taşdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur. Bunu diyen ayrımcılık yapıyor" sözlerini hatırlatarak, halkın artık Erdoğan'a inanmadığını, halkın kendi temsilcilerine inandığını belirtti.

Taşdemir'in ardından konuşan bir diğer aday Mehmet Emin İlhan ise, Kürt sorununun çözümünün bir gereklilik olduğunu, HDP ile bu sorunun halkla birlikte çözüleceğini söyledi. Adaylar daha sonra beldede dolaşarak yurttaşlarla sohbet etti. 

HDP'li adayların ikinci durakları ise Eleşkirt ilçesine bağlı bir diğer belde Yücekapı oldu. Adaylar, Yücekapı'da coşku ile karşılanırken bir kahvehanede yapılan toplantıda vatandaşların sorunlarını dinlendi. Özellikle vatandaşların yaşadığı tarımla ilgili sorunlar toplantının ana gündemi olurken toplantıda söz alan Taşdemir, AKP hükümetinin Kürdistan'da tarımı bitirdiğini belirterek HDP'nin yeni yaşam sloganı ile artık kendi üretimlerini sağlayacakları sözünü verdi. 

Adayların yoğun ilgi ile karşılaştığı Eleşkirt programı sırasıyla Pirabat, Bedir (Aydoğdu), Tabu (Ergözü) köylerine yapılan ziyaretlerle devam etti. HDP'li adaylar son olarak, Ağrı'da yapımı yıllardır tamamlanamayan Devlet Hastanesi'nin 7'nci katından aşağı düşerek yaşamını yitiren inşaat işçisi Abbas Başboğa'nın cenazesine katıldı. 

 

hdpnin-agri-secim-calismalari.jpghdpnin-agri-secim-calismalari-001.jpghdpnin-agri-secim-calismalari-002.jpghdpnin-agri-secim-calismalari-003.jpg

 

Son Güncelleme: 03.05.2015 23:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.