24 Mart 2014 Pazartesi 13:59
HEDEFLEDİĞİMİZ PROJELER İÇİN SİZDEN 5 YIL DAHA DESTEK İSTİYORUZ

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan yapılan bir toplantıda yaptığı konuşmada “Bundan 5 yıl önce Ağrı'nın bugünkü halini yaptığımız toplantılar ile izah ediyoruz.

 

 

İllerin gelişmesi gelişip dönüşmesi, Mutlak surette Türkiye’nin her yerinde yapılıyor .Bizim ilimizde 80 yıllık birikmiş sıkıntılar vardı,bu sıkıntılar yanında Türkiye’de  hiç bir ilde 1800 adete ahır olan il bulunmamaktadır. Binlerce hektar alanda bulunan bir kentleşmede 1800 ahır bulunmaktadır. Bu yerleşim imarsız  ruhsatsız, büyük bir alana yayılmış aynı anda hem köyün hem de şehir yaşantısı olan büyük bir vilayet olan Ağrı ili olarak göreve başladık. Yaptığımız toplantılarda ilimizin önceki hallerini de ve sonraki hallerini de gösteriyoruz, Burada merkez muhtarlarımızda hazır bulunmaktadır.

 

18 mahallemizin hepsi ana sokakları,ara sokakları,caddelerinin varana kadar 2009 da yüzde 85'inin yolları Çamur deryasıydı ve toz içeresindeydi.  Bakın yüzde 85'i  yine alt yapının yüzde 40'ı yoktu .Bir çok insanın göremediği, Küme evleri, beşevler, esentepe, ve akşale köyüne varana kadar o mahallenin köye varana kadar yayılmış olan alanın alt yapı çalışmasında 230 km alt yapı bitirdik. Dile kolay 230 km buradan Erzurum Aşkale’ye kadar kazıyıp, boru döşeyeceksiniz, yer altı çalışma görünmeyen bir çalışma, Tahminen 220 km kilitli parke taş ürettik, yüzde 85 olan çamur yolların yüzde 75 'in bitirdik.

 

Yollarımızda çift şerit 60 km asfalt yol bitirdik, Bu sıcak asfaltın aşınma tabakası halen duruyor. Dr Yaşar Eryılmaz Caddesine sadece zemin asfalt atıldı. Zaman zaman karalamalar oluyor, yapılan asfaltlar şöyle böyle, orası bizim yaptığımız asfaltın sadece alt tabakasıdır. İnşallah Mayıs ayında bunun üzerine iki tabaka diğer  yapılanların üzerine de aşınma tabakası dökülecektir.

 

 

Şehrimizin diğer yolları da asfalt yapılacaktır. En sıkıntılı işlerin başında sebze pazarı geliyordu, bunda yaparak bitirdik. Su arıtma tesisini bitirdik. Hayvan borsasını bitirdik. İlçeler arası otogarı bitirdik, Şehirler arası otogarı bitirdik,3 adet köprü yapımı bitti,

 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ŞEHRİMİZ YENİLENECEK

 

Fırat Mahallesinde 1300 konutu birinci ve 2 ci etap kentsel dönüşüm kapsamında bitme aşamasına getirdik. Bundan sonra 100 yıl, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Fatih, Fevzi Çakmak Mahallesi ve Fırat Mahallesinin kalan kısmının müracaatları yapıldı, diğer  mahallelerimizin de müracaatlarının yapılması halinde Fırat Mahallesi gibi yapılacaktır. Bir kentin değişim ve dönüşümü ancak bu şekilde mümkündür. Şimdi bunu herkes biliyor, Biz köyden , Şehre göçüyoruz,   ahırlarımızı da getiriyoruz, komumuzu da getiriyoruz, kümesimizi de getiriyoruz. Bunu yaparken mecburiyetten dolayı getiriyoruz. Getirdiğimiz hayvanı satıp almazsak evimize ekmek götüremiyoruz. Şimdi yeni yapılanma da bu değerli üreticilerimiz, besi hayvanı üretenler ve celepler içinde Şehrin yakınlarında hayvancılık bölgeleri oluşturacağız. Bu şekilde bu şehir Ankara ve İstanbul’un sokakları bibi olacaktır. Şehrimiz için yaptığımız çalışmalarda Şehrimizde 4 adet bulvar bitirdik,

 

 

KAĞIZMAN CADDESİNİN YAPIMI  BİR TARİHTİ BİTTİ

 

 Kağızman caddesi bir Tarihti,Kağızman Caddesi AK Partinin Tüm kademelerinin, Başbakanımız dan, bakanlarımızdan, Milletvekillerimizden,İl ve belediye Başkanlığımızdan hepsinin emeği geçtiği bir projeydi bitti elhamdülillah.Üniversitemizden Şehir merkezine kadar İbrahim Çeçen bulvarı bitti,Eski TOKİ den Şehre kadar Hayrettin Atmaca bulvarı bitti.ET balık kurumundan Şehre kadar Fevzi Bulut Bulvarı bitti,Kağızman- Yeni Van Caddesi bitti,Şehrimizin diret artellerinide önümüzdeki sezon genişletip yapmayı planlıyoruz.Su arıtma tesisinde  Şehrimizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak şekilde su arıtma tesisimizi yaptık,bu su dünya standardında üretimi yapılan bir sudur.Ağrı'nın günlük su ihtiyacı 15 bin metreküp,bizim ürettiğimiz 40 bin metreküptür.Yaklaşık 3 katı kadar su üretiyoruz.Ama bazı mahallelere de yetiştiremiyoruz,kenar Mahallelerimizde,evet buralarda kayıp kaçağımız çok,Kışın donmasın diye muslukları açık tutuyoruz, yazında bahçe sularız,bunu da önümüzdeki süreçte düzelteceğiz,komşularımıza haksızlık oluyor,buna herkes müdahale edecek,Bu konuda Belediyesine de yardımcı olacaktır.30 adet yeni araç aldık,bunların bir kısmı ulaşım, bir kısmı temizlik,bir kısmı yangın söndürme ve diğer araçlardan oluştu.

 

YEŞİL ALANA VE  PARKLAR ARTACAK

 

 Belediyemiz şimdiye kadar yeşil alan konusunda çok ciddi çalışmalar yaptı. Şehrimizin güneyinde Selahattin Eyyübi Mesire Alanını bitirdik, bu alan 2 bin 500 metre alanı kapsamaktadır.Bu alan üzerinde bu yıl bir gölet yapacağız,Bu gölette sunu göl olacak,yazın kayıklar olacak,kışında patinaj pisti olacak,burada Nuh un Gemisi ve Ağrı dağı nın yapısını koyacağız,Nuhun Gemisinin 1. katı müze olacak,Tufanda bulunan hayvanların figürleri,2 ci katında da restaurant yapılacak.Burada Ağrı2nın yöresel yemekleri yapılacak,bir üst katta da Ağrı ilini yukarıdan seyretme imkanı bulunacaktır.Yine Fatih Mahallesinde 50 dönüm üzerinde büyük bir park yaptık,Burada açık hava tiyatrosu Kay-Kay pisti ve spor tesisler yaptık.yapılan parklarımızın sayısı 1 adete ulaştı.Bunlar yeterlimi elbette ki değil,Buna karşı Şehrimizin bütün ana sorunlarını biliyoruz,bunların önemli bir kısmını dindirdik,yapılanları yeterli görmüyoruz, Bundan sonra hedeflediğimiz projelerimiz için,biz sizlerden 5 yıl daha destek istiyoruz.

 

BİYOGAZ TESİSLERİNDE 500 KİŞİ ÇALIŞACAK

 

Fatih Mahallemizde biyogaz tesislerimizin yapım çalışmaları devam ediyor, yüzde 50 yapımı tamamlandı. Burada çöp ve gübreden elde edeceğimiz elektrik enerjisi,topraksız tarım sıvısı,gübre fabrikası ve 200 dönüm arazi üzerine de sebze üretim seraları yapılacaktır.Burada 500 Ağrı lı genç istihdam edilecektir.Buraya Belediyenin bir tek kuruşu harcanmadan yabancı bir firmaya yaptırıyoruz.Aynı firmaya Diyadin ilçesi Jeotermal suyunu Ağrı'ya taşıyıp  Şehirde 45 bin meskeni ısıtacağız ve 45 bin mesken sıcak suyla ısıtılacak.Babalarımızın cepleri soğumayacak, annelerimiz kul derdinden kurtulacaktır.

 

600 ARAÇLIK OTOPARK YAPILACAK

 

Cumhuriyet Caddesinin arkasındaki park alanına 600 araçlık katlı otopark ihalesi yapıldı. Arsa karşılığı açık ihaleye çıkıldı, bu dönem bitirilerek şehirde otopark sorunu çözülecek. Orduevinin yeri ve Şehir Merkezinde Bulunan askeri birliklerimizin yerlerini Belediye arsalarımızla takas geçtik, 32 dönüm 800 metrekarelik bir alan üzerine  ilk etap Orduevi ile yanında bulunan arsa üzerine 3 katlı yeraltı otoparkı yaparak Ağrı'nın 30-40 yıllık otopark ihtiyacını çözeceğiz, Buranın üzeride Şehir meydanı olacaktır. Subay lojmanlarının yerine AVM, çevresine de şelaleli park yayılacak. Bu parkın yanına da meydan Camisi yeniden inşa edilecek. Cuma günleri Caddede namaz kılma sona erecektir.buradaki cami  kapasitesi  4-5 bin kişilik olacaktır.

 

 

ABİDE MEYDANI ÇEVRESİ PERK OLACAK

 

Bundan Başka Abide meydanı çevresindeki lojmanlar kaldırılarak bu alanına da yeniden düzenleyip geniş bir park alanı oluşturacağız.Şehirdeki dere yataklarını kör çayı, Taşlıçayı, karasu deresini projeleri geçen yıl yapıldı, ıslah çalışmalarını mevsimden dolayı yetiştiremedik.Murat Nehri kenarlarında da tapu problemi olmayan yerleri de ıslah ederek güzelleştireceğiz.Hava alanı ile Şehir Merkezine kadar çok mükkemmel bir protokol yolu yapacağız ve şehrimizin doğusunda 40 bin metrekare alana yeni hal binası yapılıyor.yapıl projesi devam ediyor, bu yıl sonu itibariyle hizmete açılacaktır.Oto galericiler sitesi,Zirai aletler ve Kömürcüler siteleri yapılarak şehir dışına taşınacaktır.Bu şekilde Şehir de rahat bir nefes alacak 

 

 

ŞEHİR İLDEFA SOSYAL FAALİYETLER İLE TANIŞTI

 

Sosyal belediyecilik alanında da boş durmadık, Şehrimizin dul ve yetimlerine yaklaşık 120 adete ev onardık,çatısını yaptık, evlerini yeniledik, 2000 bin muhtaç ailenin yanında olduk,her yıl 200 gencimize üniversiteye hazırlık kursu dersi verdik 1000'e yakın gencimizin üniversiteye girmesini sağladık.Kütüpane kurduk, Spor takımları oluşturduk,Atletizm, Masatenisi, Dağcılık ve Folklor dallarında takımlar oluşturduk,Atletlerimiz Kulüplerde Türkiye ve Dünya şampiyonu oldu.Kurtuluş günleri kutlaması, Ramazan Ayı şenlikleri ve şölenleriyle ilde ilk defa şenlikler de çeşitli etkinlikler seyretti.

 

 

HEDEF TÜRKİYE DAVASI

 

Şehrimizde göçü durduracak çalışmalar yaparak, Bunları AK Partinin desteği ile yapıyoruz, Bu çalışmalarda başta başbakanımız, bakanlarımız, Milletvekillerimiz olmak üzere teşkilat bilinci ile yapıyoruz.Aksi taktirde belediyelerin carı gelirleriyle,İller bankası gelirleriyle yapılacak işler değildir.Cari gelirler ve İller bankası gelirleri,ancak personel giderleri, yapılandırmadaki borcu karşılar,birde yakıt giderine yeter.Aksi taktirde yapılan devasal projeleri,bitirmek takip etmek,onları hayata geçirmek ancak AK Parti ile olur.AK Parti belediyeciliği, Başbakanın liderliğindeki kadrolar yapar.yoksa komşu illerimizde ilçelerimizde görüyoruz.Birileri gelip evimize diyor ki? Ben gelirsem hanımlara 600 lira maaş vereceğim, be kardeşim sen 10 yıl Doğubayazıt'ta Belediye başkanlığı yaptın, 10 tane kadına verdiğim maaşı getirin biz istifa edeceği. Onun için arkadaşlar polemiğe girmeden, popilist davranmada, ileriye bakacağız.İktidarın ve istikrarın gücünden faydalanarak Ağrı'yı gelecek asırlara taşıyacağız.Bu davada amaç Hasan Arslan veya başkası değil,Türkiye davasında gelecekte daha müreffeh bir ülke olma yolunda Ülkemizin önünde bulunan tuzakları göreceğiz,bir birimizi affedeceğiz,birbirimize yardımcı olacağız,el ele tutuşacağız,kavga etmeden el ele gönül gönüle bu neticenin sonuna mutlu bir şekilde ulaşacağız dedi.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 24.03.2014 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.