10 Mart 2014 Pazartesi 16:14
Hüda Par, bayanlara saldıran BDP'lileri halka şikayet etti

– Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ağrı İl Teşkilatı, Van’da Hür Dava Partisinin düzenlediği mitingden dönen beş bayana BDP çeteleri tarafından yapılan saldırıyı yaptığı açıklamayla sert bir şekilde kınadı. 

 

Açıklamayı yapan Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan , Kürtlerin örfünde erkeklerin bayanlara saldırmasının olmadığı kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü:” Dün Hüda Par’ ın Van merkezde yapılan seçim mitingine katıldıktan sonra evlerine  dönen 5 tane tesettürlü bacımız yollarının üstünde bulunan BDP seçim lokalinin önünden geçerken lokalden çıkan 15-20 kişilik BDP’ li gurup tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramışlardır. Saldırıya uğrayan bir tane bacımız bayılıncaya kadar saldırgan BDP’ li gurup tarafından dövülmüştür. Saldırıya uğrayan bacılarımız etraftaki duyarlı, vicdanlı Vanlılar tarafından saldırganların elinden kurtarılmıştır. Bizler Ağrı HÜDA Par olarak tüm namus sahibi halkımızın vicdanına soruyoruz. BDP’ li çetelerin memleketimizin örtülü kadınlarına yaptığı bu alçakça saldırının hangi inançta yeri var? Veyahut erkeklerin kadınlara saldırması biz Kürtlerin örfünde yeri  var mı? ”

 

Burhan Aslan, Kürtlerin namus olgusuna önem verdiklerini ve bu olgu için ölebileceklerini ifade ederek açıklmasını şöyle devam ettirdi:” BDP’ yi bu açıklamamızda muhatap almıyoruz çünkü yöneticilerinin ne inanca saygıları var nede Kürt halkının örfüne saygıları var. BDP zihniyeti herne kadar kadınları kimsenin namusu olarak görmüyorsa da Hüda Par olarak kadınlarımızı namusumuz olarak görüyoruz. Bizim kırmızı çizgimiz kadınlarımızdır, namusumuzdur ve bizler yani Kürtler namusları için ölebilecek insanlarız. Kandan, kargaşadan, sağa, sola saldırmaktan kendi halkının malına, canına  zarar vermekten çekinmeyen bu zihniyeti  namuslu, dindar halkımıza şikayet ediyoruz.

 

Bunların elinde bulunan belediyelere bakın orada yaşayan insanlarımıza ne hayırları dokunmuş? Namuslu Müslüman halkımızın BDP zihniyetine sandıkta büyük bir ders vereceğine inanıyoruz. “ 

Son Güncelleme: 10.03.2014 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.