04 Nisan 2014 Cuma 10:03
Hüseyin Çelik'in Ağrı'daki seçimlerle ilgili açıklaması

Hüseyin Çelik'in Ağrı'daki seçimlerle ilgili açıklaması haberi

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Ağrı'daki seçim sürecine ilişkin "Bütün araştırmalar, incelemeler, yeni sayımlar sonucu kim seçimi alırsa halkın iradesi budur diyeceğiz. Buna şapka çıkaracağız" dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Ankara’nın Gündemi Programı’na konuk oldu.

 

Ağrı’daki seçime ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik şunları söyledi:

 

"Sayın Selahattin Demirtaş’ın yaptığı açıklama son derece talihsiz bir açıklamadır. Yani adeta halkı sokağa inmeye teşvik eden, halkımızın Özgüçleriyle, bilmem neleriyle falan filan diyor. Geçen güya öbür seçimi de onlar almışta, işte ellerinden alınmış gibi imalarda bulunuyor. Hatta bunu açıkça söylüyor. Geçen seçimde AK Parti’nin Ağrı’da aldığı oy oranı yüzde 40. BDP’nin aldığı oy oranı yüzde 32. Şimdi arada 8 puan fark var.

 

Geçen 2009 seçiminden sonra AK Parti aldı diye Ağrı’da ortalığı alt üst ettiler. Bunu terörize ettiler. Vandalize ettiler. Şimdi bunun kabul edilebilir tarafı yok. Ağrı’da ilk etapta yapılan sayımlarda BDP 10 oy farkla öne geçti. İlçe seçim kuruluna arkadaşlarımız müracaat etti. İlçe seçim kurulunda çok ciddi gariplikler var. Onlar reddetti. İl seçim kuruluna müracaat ettiler. İl Seçim Kurulu Ankara Yüksek Seçim Kuruluna Gönderdi. Ankara YSK İlçe Seçim Kurulu’nun tek hakimle karar verdiğini, böyle bir kararın olamayacağını ifade etti. Onlara iade etti. Yeniden karar Alın diye.

 

Şimdi Ağrı’da bizim arkadaşların itirazı var ve diyorlar ki yeniden sayılsın. Birçok yerde bizim müşahitlerin söylediği şey şudur. Efendim BDP’liler Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)’ye çıkan oyların önemli bir kısmını kendilerine yazmışlar diyorlar. İddia bu. Ben bunu gözümle görmüş falan değilim. Mademki böyle bir iddia var. Arkadaş şu şu mahallerde, şu sandıklarda bizim kuşkumuz var sayılsın. Bu mahkeme huzurunda sayılacak. Eğer Sayın Sırrı Sakık 10 oyla değil 100 oyla öne geçerse, bakarsınız onun oyu artar. 100 oy öne geçsin, 200 oy öne geçsin. Biz Yalova’da 1 oy önde tamamladık. CHP’liler itiraz etti 6 oy öne geçtiler. Şimdi İl’e itirazlar yapıldı tekrar sayılıyor.

 

Bütün araştırmalar, incelemeler, yeni sayımlar sonucu kim seçimi alırsa halkın iradesi budur diyeceğiz. Buna şapka çıkaracağız. Hiç kimsenin buna itirazı olmaz. Şimdi esasen Sayın Selahattin Demirtaş’ın Ağrı ile ilgili yaptığı açıklama hani olaki sayımlar sonucu AK Parti öne geçerse, onlarda ortalığı yakıp yıkmaya başlarlarsa buna bir gerekçe hazırlıyor. Şimdi tehditle kaba kuvvetle irade olmaz. Sonuçta kimi tehdit ediyorsunuz. Ortalığı yakıp yıkacaklar. Bu çok büyük bir marifet mi. Dolaysıyla Ağrı’da tabi rayında, tabi seyrinde gitmesi gerekiyor."

Son Güncelleme: 04.08.2016 19:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.