02 Haziran 2014 Pazartesi 00:11
İLÇE SEÇİM KURULU KESİN SONUÇLARI AÇIKLADI

 

Ağrı Belediye Başkanlığı'nı BDP adayı Sırrı Sakık kazandı.

 

İlçe Seçim kurulu Başkanı Hamdi  Vural yaptığı aıklama ile sonuçları aıkladı.

 

ilçe seçim kurulunun kesin sonuçlarına göre BDP / 23460 oy aldı. Ak Parti ise 20609 oy aldı. bu sonuçlara göre Sırrı SAKIK Ağrı belediye başkanı oldu.

 

Ak Parti teşkilatının 48 saat içerisinde itiraz etme hakkı var, eğer sonuçlara itiraz edilmezse Sırrı SAKIK , Mevcut Belediye Başkanı Ercan ATEŞ'ten Mazbatasını devralacak.

 

lçe Seçim Kurulundan açıklanan bilgilere göre 15 Nisan kapalı spor salonunda gece geç saatlere kadar süren oy sayma işlemlerinin ardında ilçe seçim kurulu tarafından belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve İl genel meclis üyeliği sonuçları açıklandı.

 

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Vural tarafından açıklanan bilgilere göre Ağrı Belediye Başkanlığına 23 bin 460 oy alan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adayı Sırrı Sakık seçildi. Yapılan seçimler sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Hasan Arslan 20 bin 609 oy alırken, Saadet Partisi adayı Fatih Aydın 938 oy, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) adayı Necati Çelik 286 oy, Milliyetçi Hareket Partisi adayı Şener Bekis 199 oy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Mehmet Yıldız 103 oy, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) adayı İbrahim Boztaş 86 oy, Liberal Demokrat Parti (LDP) adayı Adem Dursun 46 oy, Doğru Yol Partisi (DYP) adayı Doğan Erfidan ile Hür Dava Partisi adayı Burhan Aslan 30 oy aldı.

 

 

- Sırrı Sakık'ın öz geçmişi:

Sırrı Sakık, 1957'de Muş'ta doğdu. Turizm alanında bir süre çalışan Sakık, uzun yıllar bu alanda işletmecilik yaptı.

Bazı gazetelerde bir süre muhabirlik yapan Sakık, Demokrasi Partisi (DEP) ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kurucu Üyesi oldu.

 

Sakık, 19 ve 23. dönemde Muş Milletvekili seçildi. 23. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amirliği görevinde bulunan Sakık, evli ve 3 çocuk babası. 

 

Son Güncelleme: 02.06.2014 08:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.