12 Ağustos 2014 Salı 11:16
İşte Başbakanlık İçin 4 İsim !

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisinden sonra partinin başına kimin geçeceği ve başbakan olacağına yönelik ilk toplantıyı dün partisinin en üst organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu (MKYK) toplayarak gerçekleştirdi.

 

 

MKYK sürerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği resepsiyonda yaptığı, “Ak Partiye geri döneceği” açıklaması geldi. Bu açıklamayı, MKYK henüz devam ederken, Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in basın toplantısı düzenlemesi izledi. Çelik de genel başkan seçiminin yapılacağı olağanüstü kongrenin 27 Ağustos’ta yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

 

 

KULİSLERDE 4 İSMİN ADI GEÇİYOR

 

Milliyet'te yer alan habere göre, 27 Ağustos’ta Gül cumhurbaşkanı görevinde olacağı için kongreye katılamayacak. Böylece Ak Parti’nin ilk etapta Gül’süz bir formül üzerinde karar aldığı ortaya çıktı. Böylece Gül cumhurbaşkanlığı görevini sürdürürken Ak Parti’nin yeni genel başkanı ve yeni Başbakanı’nın ismi belirlenmiş olacak. Kulislerde yeni başbakan olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım’ın isimleri öne çıkıyor. Beşir Atalay ismi de zayıf bir ihtimal olarak konuşuluyor. Bu isimlerden Davutoğlu, Yıldırım ve Arınç’ın şansı daha yüksek gösteriliyor. Şahin formülünün bazı açıklamaları ve konumu nedeniyle ikinci planda tutulduğu kaydediliyor.

 

 

SON KARAR ERDOĞAN-GÜL ZİRVESİNDE

 

Kulislerde partiye dönecek olan Gül’ün 2015 seçimleri sonrasında Başbakanlık koltuğuna oturabileceği ancak seçimlere kadar geçecek ara dönemde olumsuzluklar yaşanması durumunda, koltuğa hemen oturmasına yönelik planlamalar da yapılabileceği belirtiliyor. Gül’e yakın isimler ise Gül için Bayburt formülü gibi vekillerin istifa ettirilip orada ara seçim yapılması formüllerini de gündeme getiriyor. Gül ile ilgili nasıl bir formül oluşacağının ise Erdoğan ile Gül’ün yapacağı görüşmede ortaya çıkabileceği belirtiliyor. 

Son Güncelleme: 12.08.2014 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.