21 Mart 2014 Cuma 09:40
Kalkınma Bakanı Yılmaz Ağrı'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin seçim çalışmaları nedeniyle Ağrı’ya geldi. Yılmaz, çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenlerin Başbakanı yıpratmaya çalıştığını söyledi.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin seçim çalışmaları nedeniyle Ağrı’da esnafı ziyaret edip vatandaşlarla bir araya geldi. Kars’ta ve Mersin’de meydana gelen olaylara değinerek konuşmasına başlayan Yılmaz, “Biliyorsunuz dün Kars’ta TÜİK Başkanlığımızda çok acı bir hadise yaşandı. Ben bu vesileyle orada hayatını kaybeden TÜİK çalışanlarına, kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bugün de Mersin’de bir acı haber aldık. Trenle minibüsün çarpışması sonucu 9 insanımızın vefat ettiğini öğrendik. Onlara da Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

 

Yerel seçimlerin kardeşlik, demokrasi şöleni içinde geçmesini temenni ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Kardeşlerim, tabii bir seçim sürecindeyiz. Allah’ın izniyle 30 Mart’ta bir yerel seçim gerçekleşecek. Az önce il başkanımın da belirttiği gibi bu seçim sürecinin bir kardeşlik havasında, bir demokrasi şenliği havasında, huzur ortamı içerisinde geçmesi çok önemli çünkü biz şuna inanıyoruz. Vatandaşın özgür iradesiyle yaptığı tercihlere herkesin saygı göstermesi lazım. Hiç kimsenin vatandaşa baskı yapmaması lazım. Baskı sonucu alınan oyun da bir kıymeti yoktur. Kıymetli olan oy, kıymetli olan siyasi destek, insanların özgür iradeleriyle verdiği destektir. Bazı partiler, vatandaşlar onlara oy verirse iyi, oy vermezlerse kötü diyorlar. Biz böyle bir parti değiliz. Eğer vatandaş bize oy vermezse biz vatandaşı suçlamayız, kendimizi suçlarız. Biz nerede eksik kaldık, ona bakarız” şeklinde konuştu.

 

“BİZ ESKİ TÜRKİYE’Yİ İSTEMİYORUZ”

Yerel seçimler sürecinde çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerin olduğunu ve bu nedenle de AK Parti ve Başbakana saldırıların gerçekleştiğini söyleyen Yılmaz, “Değerli kardeşlerim, bakın Başbakanımız ve AK Parti gövdesini taşın altına koyarak bu çözüm sürecini başlattı. Çok şükür 1 yıldır bir şehit haberi almıyoruz. Çok şükür 1 yılı aşkın süredir analar ağlamıyor. Bu bölgelerimizde farklı bir atmosfer oluştu. İnşallah bu çözüm sürecini başarıyla tamamlayacağız. Tabii bunu istemeyenler var. Eski günlerin geri gelmesini isteyenler var, çözüm sürecini sabote etmek isteyenler var. Bunu yapanlar öncelikle Başbakana saldırıyorlar, AK Parti’ye saldırıyorlar çünkü şöyle düşünüyorlar, Başbakan güçsüz olursa, AK Parti güçsüz olursa bu çözüm süreci de yürümez. Güçlü bir hükümet olmadan, güçlü bir lider olmadan böyle önemli bir süreç yürütülebilir mi? Dolayısıyla onlarda bunun farkında oldukları için Başbakanımızı yıpratmaya çalışıyorlar, AK Parti’yi yıpratmaya çalışıyorlar fakat Allah’ın izniyle bu tuzaklar 30 Mart’ta bozulacak. 30 Mart’ta yapılan seçimler adeta bir referandumdur. Bu referandumda Başbakandan mı yanayız yoksa Başbakan’a saldıranlardan yana mıyız, onun kararını vereceğiz. Çözüm sürecinden yana mıyız yoksa çözüm sürecini sabote edenlerden yana mıyız, bunun kararını vereceğiz. Ben inanıyorum ki Türkiye de, Ağrı da, 'Biz yeni Türkiye’den yanayız' diyecek. Biz eski Türkiye’yi istemiyoruz diyecek” dedi.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin düzenleyeceği mitinge katılmak için kara yoluyla Patnos ilçesine hareket etti.








Son Güncelleme: 21.03.2014 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.