02 Ağustos 2015 Pazar 12:45
Kapatma dosyası' Kuzu'nun bürosunda

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ak Parti’nin yaşanan şiddet ortamından faydalanarak HDP’yi kapatmak için Cumhurbaşkanı Danışmanı, TBMM Anayasa eski Başkanı Burhan Kuzu’nun bürosunda dosya hazırladığını, olası erken genel seçimde baraj altında bırakmaya yönelik kampanya yürütüldüğünü söyledi. Demirtaş’ın, HDP genel merkezinde Parti Meclisi toplantısı ve Doğu ve Güneydoğu Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarını kabulde yaptığı konuşmalardan önemli satır başlıkları şöyle:
BARAJI GEÇTİK DİYE ÜLKEYİ SAVAŞA SÜRÜKLEDİLER: “HDP barajı geçemezse kaos çıkaracak diyenler, HDP barajı geçti diye ülkeyi kaosa, savaşa sürüklediler. Durum bu kadar nettir. Dolmabahçe’de açıklanan mutabakatı, diyalog, müzakere masasını devirdikleri tarihten bu yana ülkede bir savaş, bir kaos hazırlığı yapıyorlar. Çünkü sandığa asla inanmadılar. Sandıktan AKP çıkarsa ancak sandığa saygıları var bunların. 
ORTADA Vatan SAVUNMASI YOK: Eğer bizim vatanımız tehdit ve tehlike altında olursa, ciddi bir tehdit ve tehlike oluşursa, vatanımızı savunmak için hep birlikte hareket etmekten elbette ki çekinmeyeceğiz. 1071’de de 1920’lerde de bunu yaptık. Ama herkes bilsin ki şu anda ortada bir vatan savunması yok. Saray savunması var, iktidar savunması var. Dün gerekirse evlatlarımızı feda edeceğiz diyenlerin kendi iktidarı için evlatlarımızı ölüme gönderme zihniyeti var. Ülkemiz tehdit altında değil.
TOPYEKÛN BARIŞ HAMLESİ: Türkiye halklarına savaşı doğru anlatacağız. Bizler Parti Meclisi olarak, il ilçe yönetimlerimizle birlikte ev ev, köy köy, mahalle mahalle dolaşacağız. Bu savaş bizlerin savaşı değil diyeceğiz. Bunların evlatlarının hepsi bedelli yaptı, çürük raporu aldı. Kim evladını savaşa gönderiyor? Var mı bunların içerisinden cenazesi bayraklara sarılı tabutlarla gelen, allah korusun olmasın; ama var mı? Yok, olmaz da. Bütün ölenler yoksul halkın evlatlarıdır. Bütün Türkiye’de barışı örgütleyeceğiz. Bunların topyekün savaş çığırtkanlığına ve saldırısına karşı topyekûn barış hamlesi başlatacağız. 
HDP ERKEN SEÇİME HAZIR: Eğer seçimse biz seçimden korkmuş, kaçmış bir parti değiliz. Erken bir seçime HDP hazırdır. Emin olun halkımızı bu savaş bataklığına sürükleyen, barış bir adım yakınken barışı tutmak, uzanmak yerine her yere cenazeler gönderen bu anlayışı bu defa sandıkta bir daha doğrulamayacak şekilde gömeceğiz inşallah.
AMAÇ HAZİNE YARDIMINDAN MUAF BIRAKMAK: Partimiz 7 Haziran’dan bu yana nasıl bir faaliyet yürüttü de kapatma davası, dokunulmazlık davası tartışılıyor. Aldığımız duyum şu; yeni Cumhurbaşkanı’nın danışmanı yapılan Kuzu; onun bürosunda, bakın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda değil, özel hukuk, avukatlık bürosunda parti kapatma hazırlığı yapılıyor şu anda. Dosya hazırlanıyor. Amaç partiyi kapatmaktan çok hazine yardımından muaf bırakmak. Mümkünse bu yılın sonuna yetiştirmek, dokunulmazlıklarla birlikte parti büyümeden, genişlemeden ve AKP’nin önünü kesecek bir pozisyondan alıkoymak. Yarın bu dosyayı götürecekler savcılara verecekler. Bu konuda yetkili görevli savcı kim biliyor musunuz? Maalesef, bu Şems var ya Şems... Onun akrabası. Ekibi böyle kurmuşlar, düşünebiliyormusunuz. Havuz medyasının sahibi aynı zamanda savcının akrabası. Yargı onlarda, medya onlarda, devlet onlarda. ‘İstediğimiz zaman savaş istediğim zaman barış yaparım’ diyecek sözde irade onlarda. Bizlerin bunu durduracak gücü ortaya koyması lazım. 
ASKER, POLİS AİLELERİ İLE TEMASA GEÇELİM: Evladı askerde olan, evladı polis olan, görev yapan annelerle, ailelerle temasa geçmek lazım. Bu savaş bizim savaşımız değil. Bu evlatların hepsi bizim çocuklarımız. Gelin sesimizi birlikte yükseltelim, gelin bu savaşa birlikte dur diyelim, gelin AKP’ye dur diyelim. 
KCK MASAYA DÖNMEYE HAZIRIZ DEDİ: Sayın Remzi Kartal’ın, ‘Biz masaya dönmeye, yeniden ellerimizi tetikten çekmeye, ateşkes pozisyonuna dönmeye hazırız’ diye bir açıklaması vardı. Çağrımıza karşılık bu açıklamayı biz resmi açıklama olarak kabul ediyoruz. İki çatışan tarafında mutlaka elini tetikten çekmesi lazım. Bu çağrımız ciddi, halkın talebi, toplumsal talebe dönüşmüş bir çağrıdır. KCK’nin masaya dönme, derhal müzakereye başlama, çözüm iradesini ortaya koyduğunu duyduk. Hükümetten de bunu duymak istiyoruz. Geçici hükümet madem savaş kararı alırken bu kadar cesursunuz, buyurun barış kararı alırken de bu kadar cesur olabilecekmisiniz, görmek istiyoruz.
 
‘Ağabeyim IŞİD’e karşı direniş Ordusunda’
(Nurettin Demirtaş’ın yaralandığına dair bir bilginiz var mı?) Abimle ilgili Anadolu Ajansı’nın dün (önceki gün) servis ettiği habere dair bizim teyit edebildiğimiz bir bilgi yok. Doğru olma şansı da yok çünkü abim Kandil’de değil. Evet DAİŞ’e karşı, IŞİD tecavüzcülerine karşı direniş ordusunun içinde, direniyor ama kendisinin durumu ile ilgili bir bilgim yok. Çünkü kendisi orda IŞİD’e karşı bedelli askerlik yapmıyor. Halkının onuru için direniyor. Ölebilir de yaralanabilir de. Böylesine bir barbar ordu karşısında son derece normaldir. Herhalde böyle bir şey karşısında boyun bükecek halimiz de yok. 
ARAÇLARIN YAKILMASINI KABUL EDEMEYİZ: Araçlar yakılıyor. Bunların hiç birisini kabul edemeyiz. Asla. Bu araçlar kimin aracı? Benim aracım, senin aracın. Kim zararını görüyor, biz görüyoruz, halk görüyor. Halka zarar veren hiçbir şeyin HDP arkasında durmaz, durmayacak.

Son Güncelleme: 02.08.2015 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.