08 Haziran 2016 Çarşamba 16:38
Kılıçdaroğlu, Kendisine Atılan Kurşunu Gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde önüne atılan kurşunu basın toplantısında gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Vahim olan nokta şu; bir kişi Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı'nın önünden geçecek, benim önümden geçerken bana bu kurşunu atacak. Beni ölümle tehdit edecek sözde… Onun feriştahı gelse inandığım yoldan beni döndüremez." dedi.

Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memurları kılınan cenaze namazının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir grup tepki göstermişti. Cenaze sırasında Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atıldı. Olayların ardından Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Kılıçdaroğlu, yaşananlara tepki gösterdi.

VIP salonunda basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, "Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızı ve polis arkadaşlarımızı ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Yakınlarıyla görüştüm. Öğle namazında şehit cenazesine katıldım. Beni üzen nokta şu, ramazan ayındayız mübarek bir aydayız. Şehidimiz var ve cenazesini kılacağız. Cenaze namazını kılacağız hepimizin saygı duyması gerekiyor. Polis bizim polisimiz şehit bizim şehidimiz bu ülkenin bu toprakların. Ona önem vermek hepimizin ortak görevi, vicdan borcudur." diye konuştu.

Terörü elbette lanetleyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bizim güvenliğimizi sağlamak için canını feda eden şehitlere de borcumuz varsa sonuna kadar yerine getireceğiz. Önce uyardılar. Cenaze törenine katılmayın. Niye katılmayacağız olaylar çıkar sizi taşlayabilirler, yumurta atabilirler. Eğer bir şehit varsa onun cenaze törenine katılmak benim namus borcumdur. Öyle yumurta atacak taş atacak. Birisi niye buraya geldiniz diye bağıracak. Ben ona pabuç bırakmam arkadaş, bırakmam. Cemaate özellikle buradan saygı ve hürmetlerimi sunmak istiyorum. Cemaat son derece saygılı bir şekilde namazı eda etmiştir. Ama aralarına katılan 5-6 kişi, sayıları 5-6'yı geçmiyor özellikle provokasyon yapıyor. Cemaati tahrik etmeye çalıyor. Camide siyaset yapılmaz. O nedenledir ki cami cemaati namazını kılarken son derece saygı içinde namazını kıldı." ifadesini kullandı.

Hemen protokolün arkasında bağıran bir kişi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Sürekli bağıran bir kişi, eski cumhurbaşkanı, başbakanı, iç işleri bakanının önünden geçerek benim de önümden geçerken kurşunu bana atmıştır. Kurşun bu… eğilip yerden almak istedik, koruma arkadaşlar parmak izi sebebiyle kağıda sardılar. Polise tutanakla teslim edeceğiz. Vahim olan nokta şu, bir kişi cumhurbaşkanı, başbakan, içişleri bakanının önünden geçecek, benim önümden geçerken bana bu kurşunu atacak. Beni ölümle tehdit edecek sözde… Onun feriştahı gelse inandığım yoldan beni döndüremez. Feriştahı gelse… Ben ülkemi insanımı seviyorum. İnsanım için öleceksem canımız feda olsun. Beni üzen nokta bütün bu olayların emniyetin gözü önünde hatta bir anlamda onun koordinasyonunda gerçekleşmiş olması. 5-6 kişi, bize şunu söylüyorlar "kendi önleminizi kendini alın" göreceksiniz bundan sonra kendi önlemimizi kendimiz alacağız. Bakalım kim nasıl müdahale ediyor. Kimseye pabuç bırakmam. Bu ülke sahipsiz değil. Ben daha önce Türkiye Odalar Borsalar Birliğinde yaptığım konuşmada demokrasiyi, özgürlükçü demokrasiyi savunmuş, parlamenter savunmuş bunu bizim kanımızı dökmeden değiştiremezsiniz demiştik. Şimdi onun provalarını yapmaya çalışıyorlar. Bizim kanımızı dökerek rejimi değiştireceklerini sanıyorlar. Bir kişi ölürüz bin kişi geliriz. Hiç kimse bizi yıldıramaz."

Son Güncelleme: 08.06.2016 16:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.