01 Kasım 2016 Salı 18:48
Kılıçdaroğlu:' PKK Vergi Dairesi Kurdu, Askerlik Şubesi Kurdu'

 İki kültür merkezini de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne verin, yapalım. KÜLTÜR MERKEZİNİ BELEDİYE KURSUN Bütçeden para çıkmayacak, Belediye kendisi yapacak.

Orada güzel insanlar gelecek, düşüncelerini dile getirecekler , siyaseti, ekonomiyi konuşacaklar. Bunu yine bir çağrı yaparak Binali beye duyurmuş olayım. Değerli arkadaşlarım dün yine Dağlıca'da 3 askerimizi kaybettik. 3 Şehit verdik. Şehit haberlerinin hepimizi üzdüğünü biliyorum.

Özellikle anneleri üzdüğünü biliyorum. Annelerin çocuklarını askere gönderirken, hangi duygularla gönderdiklerini, ellerine kına yakıp gönderdiklerini, umutla dönüş yolunu gözlediklerini biliyorum.  Eğer gencecik fidan gibi çocuklarımız şehit olup babaları tarafından toprağa veriliyorsa en büyük acıyı o ev yaşıyor.

Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hepimizin bu konuda duyarlı olması lazım. Son 1 yılda verdiğimiz şehit sayısı 800'ü aştı. Kıbrıs harekatındaki şehit sayımız 498. Kıbrıs'ta 498 ama bu olayda terör olayında biz 800'ü aşkın şehit verdik. Bu askerler güle oynaya vatan savunması için giderken askere, umutla dönüşü bekleniyordu hepsinin.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE KİM MASAYA OTURDU? Şu soruyu tüm annelerin kendisine sormasını isterim 'PKK terör örgütü ile kim masaya oturdu?' , Defalarca söyledik meşru bir alanı, bir hükümeti bir terör örgütü ile muhattap etmeyin diye. Kim imralı'da masaya oturduysa bu şehitlerin sorumlusu onlardır. Şehirler cephaneliğe dönüştürüldü. Tonlarca evet tonlarca patlayıcı yerleştirildi, valilere , kaymakamlara talimat verildi 'Sakın bunlara dokunmayın' diye, kamyonların üstünden silah dağıtıldı. Güvenlik güçleri müdahele etmek istediler, valisi kaymakamı müdahele etmeyin dedi. Bu talimatı kim verdi? Bu talimatı kim verdiyse şehitlerin sorumlusu onlardır. Bugün iktidar olanlar. Bunun hesabını her annenin kendisine sorması lazım. Şehidi olsun olmasın, tüm annelerin bunu sorması lazım. 

 

Son Güncelleme: 01.11.2016 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.