01 Nisan 2015 Çarşamba 21:50
Mehmet Kerim Yıldız'ın Veda Mesajı

Ak Parti Ağrı Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Op. Dr. Mehmet Kerim YILDIZ bir veda mesaj yayınladı.


Milletvekili Yıldız veda mesajında şu sözlere yer verdi;

Saygıdeğer Ağrı Halkı ve Sevgili Hemşerilerim;
Sizleri selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlıyorum.


Siz değerli hemşerilerimin desteği ve duasıyla, Cenab-ı Hakkın takdiriyle iki dönem (22.ve24.dönem) milletvekilliği bize nasip oldu. Milletin vekilliği bir meslek değil, çok onurlu, şerefli ve değerli bir görevdir. Bu onurlu görevi siz halkımızın desteğiyle iki dönem yaptım.


Gönüllü olarak kendi isteğimle huzur içerisinde bu dönem milletvekili olmak için müracaatta bulunmadım. Millet adına yasama ve denetim yapmak çok önemli ve çok değerlidir. Ancak bu görevi bırakma zamanı geldiğini bilmek de gerekir. İşte o zamanın ‘’bu gün’’ olduğunun bilinciyle, bizden sonra bu göreve gelecek dava arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.


Siyasi felsefemiz İbrahimi gelenek ve Tevhidi düşünceye dayanır. ‘’Konuştuğu zaman doğru konuşan, verdiği sözü yerine getiren ve emanete sahip çıkan’’ Muvahhidlerin özelliklerini kendimize ilke yaptık.Siz Halkımızı mahcup edecek hiçbir hareket ve faaliyet içinde olmadık. Başımız dik ve alnımız açık bir şekilde siz halkımızın hizmetinde bulunduk.
Mazlum, mağdur ve mahrumların haklarını savunmak, kimsesizlerin kimsesi (Kesêbêkesan) sessizçoğunluğunsesi olmaya çalıştık. Her türlü vesayete (askeri, bürokratik, örgütsel, paralel) hayır diyerek evrensel insan haklarını , düşünce ve inanç özgürlüğünü savunduk. Eşitlik, kardeşlik ve özgürlük temel düsturlarımız oldu. Tüm insanlarımızın evrensel insani, islami ve ahlaki haklarını savunduk.


Bizim kadim geleneğimiz (İbrahimi gelenek) ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ ilkesi üzerine inşa edilmiştir. Devlet insan için vardır, insana hizmet için vardır.


Ülkemiz Ak Parti hükümetleri döneminde çok büyük ekonomik yatırımlara, köklü reformlara sahne oldu.2002-2014 yılları arasında demokratik değişim ve dönüşüm alanında gerçekleştirilen reformlar, demokrasimizin pekişmesinde ve sürdürülebilir kılınmasında önemli bir rol oynamıştır. Bu süreçte atılan adımlarla kurumsallaşan demokrasimiz, millet-devlet kucaklaşmasının önünü açmış, evrensel insan hak ve özgürlüklerinin ülkemizde hakim kılınmasını sağlamıştır.
İnsan merkezli yönetim anlayışının esas alındığı bu yeni dönemde; sivilleşme, normalleşme, hukuk devleti, insan hakları standartlarının yükseltilmesi, özgürlük-güvenlik dengesinin korunması, kültürel hakların geliştirilmesi, eğitim sisteminin demokratikleştirilmesi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, ekonomik büyüme ve kalkınma açısından tarihi nitelikte sessiz devrimler gerçekleştirilmiştir.


12 yıllık Ak Parti iktidarlarında ilimiz Ağrı’ya da önemli yatırımlar yapıldı. 12 yılda yaklaşık 7 milyar TL (eski para ile 7 Katrilyon) yatırım yapıldı.


12 yıllık Ak Parti iktidarlarında başta ilimiz Ağrı’ya ve bütün Türkiye’ye Ekonomik Kalkınma ve Demokratikleşme alanında yaptığı hizmetlerden dolayı başta Çözüm Sürecinin Mimarı, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Başbakanımız Prof.Dr.AhmetDAVUTOĞLU’na, Ak Parti Hükümetlerinin Üyelerine ve Milletvekillerimize şükranlarımı iletiyorum. 


Ayrıca 22. , 23. ve 24. Dönem Ağrı Milletvekillerimize , görev yapmış il başkanlarımıza , ilçe başkanlarımıza , belediye başkanlarımıza , belde başkanlarımıza , il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimize , il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize , kadın kolları başkan-üyelerine ve gençlik kolları başkan-üyelerine, kısaca tüm Ak Parti teşkilatımıza ve Ak Parti üyelerimize, dua ve desteklerini esirgemeyen hemşerilerime teşekkür ediyorum.
Ağrı’mıza yapılan hizmetlerde katkısı olan bürokratlara, ilimizle ilgili çalışmalarımızı, düşüncelerimizi dinleyen ve öneriler getiren , bizleri motive eden sivil toplum kuruluşlarına ve muhtarlarımıza teşekkür ederim.
Çalışmalarımızı kamuoyuna duyuran, halkımıza haberlerimizi ulaştıran ve yapıcı eleştirilerde bulunan yerel medyamıza ayrıca teşekkür ediyorum.


Son olarak tüm Ağrı halkına , saygıdeğer hemşerilerime hassaten teşekkür ediyorum. Sizlere minnettarım ve sizleri seviyorum. Benden taraf bir hak varsa helal ediyorum. Sizlerden de helallik diliyorum, hakkınızı helal edin.
En derin selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Son Güncelleme: 01.04.2015 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.