03 Nisan 2014 Perşembe 15:02
Memur-Sen'den seçim açıklaması

2014 Yerel Seçimleri ülkemiz ve milletimize hayırlı olsun. Son sözü millet söyledi. Küresel güçlerin sandığa müdahalesi boşa çıktı.

 

  Bu seçimlerin kazananı ülkemiz ve milletimiz olmuştur. Millet siyasi ve ekonomik istikrardan yana olan tercihini sandıkta göstermiştir. Herkesin milletin bu iradesine yürekten sahip çıkması gerekmektedir. Sandığa yansıyan sonuç aynı zamanda başta başörtüsü yasağının son bulmasıyla özgürlüklerin, çözüm süreci ile kardeşliğin ve Büyük Türkiye idealinin kazandığı bir seçim olmuştur.

 

  Öte yandan seçim sonuçları, bölgesel ve uluslararası sorumluluğumuzu daha da artırmıştır. Dünya mazlumlarının sesi olma misyonumuz bir kez daha teyit edilmiştir.

 

  Memur-Sen olarak yeni dönemde, yeni Türkiye'nin yeni sivil anayasa ile yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyor ve bu noktada sorumluluk almaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Sivil, demokratik, özgürlükçü, milletin değerleriyle barışık ve sivil irade ürünü yeni bir anayasa için tüm siyasileri ortak hareket etmeye davet ediyoruz.

 

Seçimler, demokrasinin gereği olarak insanların hür iradeleriyle yaptıkları tercihleridir. Herkesin insanların hür iradesine saygı göstermesi gerekir. Seçimler bağımsız yargının denetim ve gözetimi altında yapılır.Bazı yerlerde itirazların olması da demokrasinin bir gereğidir. Bunun da yadırganmaması gerekir. Bu itirazlar Türkiye genelinde hukuki bir süreç içerisinde devam etmektedir.Bu meyanda ilimizde de yapılmış olan seçime yönelik itirazlar söz konusudur.Bu itirazların yetkili merciiler tarafından bir an önce sonuçlandırılması kamuoyunun rahatlatılması açısından önem arz etmektedir.  Bağımsız yargı itirazları değerlendirip en doğru kararı verir. Karardan sonra hangi partinin adayı seçilirse seçilsin vatandaş olarak sonuca olgunlukla, itidalle saygı göstermeliyiz. Bu süreç içerisinde ülkemizin ilimizin huzur;kardeşlik ve barıştan yana olan demokratik tavrının daimi olmasını diliyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Son Güncelleme: 03.04.2014 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.