08 Haziran 2016 Çarşamba 15:58
Metin Külünk: Gelmiyorlarsa, Gider Alırlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören kanunu onaylaması, mahkemeye ifade verme tartışmalarını da gündeme getirdi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerine atıfta bulunarak, "Gelmiyorum diyorlarsa adalet tecelli eder, kanun tecelli eder, gider alırlar" dedi.

Külünk, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın , "Dokunulmazlıklarımızı kaldırabilirler fakat tek bir arkadaşım kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek. Nasıl götürüyorlarsa kendileri bilirler. Bu iş öyle kolay olmayacak" sözlerine tepki gösterdi. Külünk şunları söyledi:

"Bir Türk vatandaşı mahkeme tarafından çağrıldığında hangi prosedür izleniyorsa, bu fezlekelerle sınırlı olmak üzere de bu şahıslarlarla alakalı da bir vatandaşa uygulanan prosedür bunlara da uygulanacak. Gelmiyorum diyorlarsa adalet tecelli eder, kanun tecelli eder, gider alırlar. Bir vatandaş mahkemeye gitmediği zaman mahkeme polis marifetiyle getirin demiyor mu? Peki ne farkınız var vatandaştan? Özeliğiniz ne, sırrınız ne? Dolayısıyla bunlar, bu davranışları dahi Türkiye'yi istikrarsızlaştırma aracı olduklarını, Türkiye'yi kaosla buluşturmak istediklerinin aracı olduklarına dair kendilerini ispat ediyorlar. Bu davranışların hepsi Türkiye'ye yaramaz ,onlara da yaramaz. Türkiye'nin dışındaki güçlere yarar. O zaman eğer birileri Türkiye'ye yaramayan bir davranışı ortaya koyuyorsa Türkiye'nin dışındaki güçlere yarayacak davranış ortaya koyuyor demektir. Bunlar da gayri millidir. Anadolulu değildir. Ümmetin bir parçası değillerdir. Bu milletin bir parçası değil, köle ruhludurlar."

"BU PARTİ TÜRKİYE'NİN PARTİSİ DEĞİLDİR"

Metin Külünk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Alman Parlamentosu'nun Ermeni kararına yönelik üç partinin imzaladığı bildiriye imza atmayan HDP grubuna tepki gösterdi. Külünk şöyle dedi:

"Kim bu ortak söze dahil olmadı? Kandil'e kölelik yapan, küresel üst akla kölelik yapan, Türkiye'de millete rağmen, millet düşmanlığı yapan, Kandil'in kölesi olan partinin bu ortak söze dahil olmadığını gördük. Dokunulmazlıkların kalkmasının neden önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Çünkü bu parti Türkiye'nin partisi değildir. Bu parti Anadolu'nun partisi değildir. Bu parti geçmişte nasıl Taşnakçı terör hareketi milleti sadıka olan Ermeniler üzerinden kendi mantıklarında güç devşirerek Osmanlı'ya karşı bir ayaklanma provası ise bir terör adımı ise, bugün de Kandil ve onun Ankara'daki temsilcisi olan siyasi parti 21. yüzyılda Türkiye'yi teslim almak isteyen güçlerin terör maşasıdır. Ve dokunulmazlıkların neden kalkması gerektiği aslında hadiseleri birbirine ekleyerek takip ettiğinizde ortaya çıkmış oluyor. Cumhurbaşkanımız yasayı imzaladı ve söz şimdi adalette. Fezlekesi olan bütün milletvekilleri adalete gidip hesaplarını verecekler. Adaletin kestiği parmak acımaz."

Son Güncelleme: 08.06.2016 15:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.