08 Haziran 2016 Çarşamba 17:03
Milletvekillerinden 'Dokunulmazlık' Yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Mayıs'a kadar hazırlanan dosyalar açısından milletvekili dokunulmazlığını askıya alan Anayasa değişikliğini onaylayarak, 148 milletvekiline yargı yolunu açtı. Kanunun onaylanmasına milletvekillerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından yargının terörle mücadele noktasında Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamı dikkate olarak karar vermesini dilediklerini ifade etti. Yeneroğlu şöyle konuştu:

"Süreç yargıya intikal edecek. Süreç yargıya intikal ettikten sonra bizim Parlamento olarak yargıdaki süreci takip etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Yargının da Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamı dikkate alarak karar vermesini diliyoruz. Bu çerçevede bütün milletvekillerimizin bağımsız yargı tarafından kendileriyle ilgili suçlamalar incelenecek ve yargı bağımsız bir karar verecektir. Bu karara da hepimiz saygı duyacağız. Bundan sonraki süreçte parlamentonun çalışmalarını engelleyecek bir boyutunun olduğunu düşünmüyorum."

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, kendisinin üç fezlekesinin olduğunu söyledi. İlk fezlekesinin İzmir Çeşme Ovacık'ta rüzgar güllerine karşı yapılan bir eylemde bulunmasından kaynaklandığını belirten Çam, "Herhangi bir korkumuz, kaygımız, endişemiz yok gideceğiz yargılanacağız" diye konuştu. Düzenlemenin 20 Mayıs'tan sonra işlenecek suçları kapsamadığını belirten Çam, "20 Mayıs'tan sonra 550 milletvekilinin herhangi bir suça bulaşması halinde onların dokunulmazlıkları kalkmıyor bu çifte standarttır" diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ise, çoğunluğu belediye başkanlığı dönemini kapsayan yedi fezlekesi bulunduğunu ifade etti. Akaydın şöyle dedi:

"Bundan sonra fezleke sahipleri hukuki süreçlerde başlarına ne gelecekse görecekler. Ben de bunlardan birisiyim. Yedi tane de fezlekem var. Belediye başkanlığı döneminden kalma Belediye Meclisi'nde yaptığımız imar değişiklikleriyle ilgili görevi kötüye kullanma iddialarını içeriyor. Ama bizim yargıdan korkumuz yok."

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da "Biz CHP olarak bütün fezlekesi olan arkadaşlarımızın yanında gerek soruşturma başladığında gerek savcılıktan çağırıldığında hep birlikte yekvücut olarak savunmalara gideceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 08.06.2016 17:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.