17 Eylül 2015 Perşembe 21:06
Numan Kurtulmuş; Saadet Tabanı Ak Parti'ye Oy Verecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Habertürk canlı yayınında Saadet Partisi tabanının AK Parti'ye oy vereceğini düşündüğünü söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi ile AK Parti'nin ittifak kuracağına ilişkin tartışmalara bir yenisini daha ekleyecek bir iddia ortaya attı. Kurtulmuş, erken seçim öncesi AK Parti'nin oy oranı dengeleriyle ilgili kritik açıklamalar yaptı.

Habertürk canlı yayınında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, gündeme ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, Arınç'ın 'Bizdik, ben olduk' açıklamasına değinerek, "Türkiye'nin zor sürecinden geçiyoruz. Ak Parti Türkiye'de siyasi geleneğe karşı gelir. 150 yıllık verilen mücadelenin halkasıdır. Biz hiçbir zaman davamızı şahıslar üzerinden tartışmayız. Hepimiz faniyiz. Onu ne amaçla söyledi bilmiyorum. Yorum yapmak istemem ama Bülent Bey sevdiğimiz takdir ettiğimiz birisidir. Bu dava meselesidir." dedi.

"SAADET TABANI AK PARTİ'YE OY VERECEK"

Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerine ilişkin açıklamasında "Seçimlerin erteleneceği iddiası kara propaganda. Saadet tabanının AK Parti'ye oy vereceğini düşünüyorum. Anketler var. Ak Parti'nin oyları yükseliş trendinde. Ak Parti'nin her partiden oy alması mümkün. HDP'den de , MHP'den de, CHP'den de oy alıyor. Bu seçimde Ak Parti'nin iktidarı rahatlıkla yakalayabileceğini düşünüyorum."dedi.

İşte Kurtulmuş'un o açıklamaları:

"HDP'NİN OY ORANI TAVIRLARINA BAĞLI"

Biz bu memlekette barışı, kardeşliği, bütünleşmeyi tesis etmek zorundayız. Buna terör örgütü mani oluyor. Bütünleşme sağlanırsa kullanacak malzemeleri kalmıyor. Halk buna itibar etmiyor. Özellikle HDP'li arkadaşlara sorumluluklar düşüyor. Kendileri ile terör örgütü arasına mesafe koymak zorundadır. Yol açıktır. HDP için de yol açıktır. Demirtaş cumhurbaşkanı adayı olduğu zaman ortaya konuştuğu dil belli. Geçen seçimlerde de bu dille oy aldılar. HDP'nin içinde farklı kanatlar var. Dillerine, üsluplarına dikkat etmeleri lazım. HDP'nin oy oranı tavırlarına bağlı. Barıştan yana tavrını gösterirlerse oyunu koruyabilirler.

SON ANKETLER NE DİYOR?

Anketler var. Ak Parti'nin oyları yükseliş trendinde. Ak Parti'nin her partiden oy alması mümkün. HDP'den de , MHP'den de, CHP'den de oy alıyor. Bu seçimde Ak Parti'nin iktidarı rahatlıkla yakalayabileceğini düşünüyorum.

"SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ?"

Sakin medya üzeriden yürütülecek bir seçim dönemi var. AK Parti’nin seçimi erteleme gibi düşüncesi yok. Seçimlerin erteleneceği iddiası kara propaganda.

HT Gazete

Son Güncelleme: 18.07.2017 21:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.