28 Mart 2016 Pazartesi 15:37
Nusaybin'de Çatışma!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde akşam saatlerinde PKK’lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir ile Jandarma Uzman Çavuç İbrahim Etöz şehit oldu, 5 asker yaralandı. Olay, ilçe merkezinde PKK’lı teröristlerden temizlenen mahallelerdeki evlerde yapılan arama sırasında meydana geldi. Teröristlerin önceden binaya yerleştirdikleri patlayıcı, güvenlik güçleri arama yaparken infilak etti. Gündüz saatlerinde ise polis memuru Coşkun Nazilli patlamada, uzman çavuş Vedat Aykut ise keskin nişancı ateşiyle şehit düştü.
Genelkurmay Başkanlığı önceki gün Mardin’de 13, Şırnak’ta 9 ve Hakkari’de 3 olmak üzere 25 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

HAKİM, SAVCI EŞLERİNDEN MEHMETÇİĞE YEMEK
Mardin’de görev yapan hakim ve savcıların eşleri, Nusaybin ilçesinde terörle mücadele eden güvenlik güçleri için yemek ve tatlı hazırladı. Yapılan yemekler, Nusaybin’e gönderildi. Organizasyonu düzenleyen Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel’in eşi Ülkü Özel, bu çalışmayla birlik ve beraberliği bir kez daha gösterdiklerini söyledi. Özel, “Her zaman onların arkasındayız” dedi.

TERÖRİSTLER ATEŞ ALTINDA
Nusaybin’de teröristlerin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart’ta başlatılan operasyon sürüyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyon, Fırat, Dicle ve Abdülkadirpaşa mahallelerinde yoğunlaşıyor. İlçedeki yüksek katlı bazı binalarda terör örgütü mensubu keskin nişancılar olduğunu tespit eden güvenlik güçleri, bu binaları ateş altına aldı. Bu arada, bölgeye sevk edilen zırhlı ambulanslara da teröristlerce ateş açıldığı öğrenildi.

İTFAİYEYE ATEŞ AÇTILAR
Öte yandan Nusaybin’de PKK’lı teröristlerin bir evdeki yangına müdahalede bulunan itfaiye ekibine açtığı ateş sonucu 1 itfaiye eri ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi Çağ Çağ Caddesi üzerindeki bir evde yangın olduğu ihbarını alan itfaiye ekibi, olaya müdahale için bölgeye gitti. Söndürme çalışması yürüten ekibe teröristlerce uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda yaralanan itfaiye eri Hacı Yıldız, polis ekiplerinin desteğiyle bölgeden çıkarıldıktan sonra Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yıldız, yapılan müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Saldırı nedeniyle 2 itfaiye aracının mahalleden ayrılamadığı belirtildi.

KUZEY IRAK’TA ŞEHİT DÜŞEN ASKERE TÖREN
Kuzey Irak’ta önceki gün terör örgütü IŞİD’in peşmerge güçlerine attığı mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesi’ne düşmesi sonucu şehit düşen Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır için tören düzenlendi. Şırnak Jandarma Komutanlığı’ndaki törende konuşan Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, “Böyle bir milletin evladı olmaktan onur duyuyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve muhafaza etmek görevinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından şehit Topçu Üsteğmen Cazgır’ın naaşı memleketi İzmir’e gönderildi.
Şehidin amcası İbrahim Erol Cazgır, AA muhabirine yaptığı açıklamada yeğeninin geçici görev için Kuzey Irak’a gittiğini söyledi. Erol Cazgır, “Tek evlattı. Okudu. Annesi çok çalıştı o okusun diye. 1 yıl önce annesini kaybettik. Doktor bir sözlüsü vardı. Kuzey Irak’tan gelince düğünü yapacaktık” diye konuştu.

PKK MAĞARALARINA ASKERİ OPERASYON
Muş karayoluna PKK’lı teröristler tarafından patlayıcı döşeneceği ihbarını alan Jandarma operasyon yaptı. Operasyonda mağaralarda PKK’lı teröristlere ait el yapımı patlayıcı ve gıda ele geçirildi.
Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve Tatvan 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı ekipleri alınan ihbar üzerine çalışma başlattı. Güvenlik güçleri PKK’lıların patlayıcıyı Güroymak ilçesi Yukarı Kolbaşı ile Yayladere Köyü kırsal kesimindeki bir mağarada sakladıklarını tespit etti. Operasyon başlatan timler, hazırlanan patlyayıcıları bir mağarada ele geçirdi. Sürdürülen operasyonun devamında, PKK’lı teröristler tarafından kullanılan birçok sığınakta çivi ve farklı malzemeler yerleştirilerek güçlendirilmiş 3 büyük ve 2 küçük tüple hazırlanmış el yapımı patlayıcılar, bin 450 metre kablo, örgüt kıyafetleri, battaniye gibi malzemeler ele geçirildi. 

Son Güncelleme: 28.03.2016 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.