21 Mart 2021 Pazar 15:00
Ömer Faruk Gergerlioğlu Serbest Kaldı

Son dakika! Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı

Son dakika haberi... Meclis'te sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı. Salih Gergerlioğlu da babası fotoğrafını Twitter'dan paylaştı: Bıraktılar...

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Meclis'te sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldığını duyurdu.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, TBMM Genel Sekreterliğinin suç duyurusu ve basından elde edilen bilgi ve belgeler sonucunda, 17 Mart 2021'de hakkındaki kesinleşmiş mahkeme kararının TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düştüğü, ancak TBMM binasından ayrılmadığı ve ayrılmayacağını da sosyal medyadan açıkladığı hatırlatıldı.

3 SUÇTAN SORUŞTURMA AÇILDI

Açıklamada, eski Kocaeli milletvekili Gergerlioğlu hakkında "TBMM binasını terk etmemesi, düşmüş olmasına rağmen Meclis'te milletvekili gibi hareket etmesi ve 17 Mart'ta Meclis Genel Kurulu'ndan ayrılıp HDP Grup katına çıktığı sırada kendisiyle birlikte yürüyüşe geçen gruptan 'biji serok apo' sloganları atılması' nedeniyle 'kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi", 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' maddelerinden soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Başsavcılığın açıklamasında "Başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ankara Emniyet Müdürlüğüne verilen talimat ile şüpheli Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun ifadesinin alınması sağlanmış, ifadesi ikmal edildikten sonra şahıs serbest bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

"SUÇ MU UYDURULDU?"

AA'nın haberine göre, Gergerlioğlu, Kavaklıdere Şehit Mithat Ülker Polis Merkezi Amirliği'nde alınan ifadesinde, milletvekilliğinin Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeden düşürüldüğünü ifade ederek "Milletin Meclisi'nde milletin ferdinin bulunması suçu mu uyduruldu? TBMM demokrasinin beşiği, milletin temsiliyet yeridir. Eski bir milletvekili ve bir vatandaş olarak TBMM'de bulunmamdan, açıklamalar yapmamdan daha doğal bir şey olamaz" dedi.

Gergerlioğlu, 'terör örgütü propagandası yaptığı' suçlamasına ilişkin görüntülerin ise kendisinin içinde bulunduğu grupla alakalı olmadığını dile getirerek, "Sahte ithamlar yanıltıcıdır" cevabını verdi.

"NEREDE KALMIŞTIK"

Gergerlioğlu, serbest bırakıldıktan sonra Twitter'dan "Nerede kalmıştık" paylaşımı yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.