31 Mart 2014 Pazartesi 01:22
Patnos'ta Ak Parti Kazandı
Patnos seçimleri tamamlandı. Açılan sandıklarda bu güne kadar görülmemiş bir sonuç ortaya çıktı.
 
Ak Parti ve BDP nin yanında İsmail Oğur ve Abdulhalik Taşkın gibi iki güçlü ismin yarıştığı Patnos ilçesinde seçim sonuçları merakla bekleniyordu.
 
BDP nin kalelerinden biri olan Patnos'ta muhafazakar taban iki güçlü ismin yanında Ak Parti'ye oy verecekti.
 
Ancak beklenenin dışında bir oy patlaması yaşandı. Patnos'ta Ak Parti seçimi zaferle kazandı.
 
Ak Parti Ağrı milletvekili Ekrem Çelebi'nin Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olması ve bu komisyonda Patnos ilçesine önemli yatırımları getirmesi, sonuçları etkileyen en önemli faktör oldu.
 
Çelebi Patnos'a Kentsel dönüşüm, Yüksekokul, Ağır Ceza Merkezi, sosyal Hizmet Merkez, Önemli bir Cami yanı sıra, köylere 60 km asfalt ve Cezaevi gibi önemli hizmetleri seçim öncesi getirdi. 
 
Patnos son dönemde öyle bir hizmet merkezi haline geldiki Çelebi'nin daveti üzerine Patnos'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Eğer ki Türkiye'de 10 merkezi il yaparsak, bunlardan biri Patnos olacak" sözünü verdi.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meb eski Bakanı  Ömer Dinçer, Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz gibi önemli isimlerde Patnos'u ziyaret eden kişiler oldu.
 
Patnos'ta Cem Afşin Akbay ile seçime giren Ak Parti, seçim çalışmaları ile 7263 oy alarak birinci parti çıktı. En yakın rakibi BDP 5428, Demokrat Parti adayı İsmail Oğur 4384, Abdulhalik Taşkın ise 3894 oy aldı.
 
 

Son Güncelleme: 31.03.2014 01:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.