25 Mayıs 2014 Pazar 23:41
Polise Taş Atan Göstericileri HDP İlçe Başkanı Dağıttı

AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi'nde uyuşturucu ve fuhuşa karşı düzenlenen konserin ardından bir grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne taşla saldırdı. Olayları HDP İlçe Başkanı Ali Çakan yatıştırdı.

 

Doğubayazıt HDP İlçe Başkanlığı ile Serhat Gençlik Kültür Merkezi tarafından belediye meydanında konser düzenlendi. İlçede son zamanlarda yaygınlaşan uyuşturucu ve fuhuşa karşı düzenlenen konsere, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Kürt sanatçılar Seyda Perinçek ve Halit Bilgiç ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Konsere katılanlar sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti.

Konserin ardından bir grup İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne taşlarla saldırdı. Gösterici gruba Emniyet Müdürlüğü önünde önlem alan çevik kuvvet ekibi, TOMA aracıyla müdahale etti. Çöp konteynerleri ile yola barikat kuran gösterileri dağıtmak isteyen HDP İlçe Başkanı Ali Çakan, polis ve göstericiler arasındaki çatışmanın ortasında kaldı. Olayları yatıştırmak isteyen Çakan, atılan taşlara aldırış etmeden göstericilerin üzerine yürüdü.

 

Kısa sürede olayları yatıştıran Çakan, diğer parti yöneticileri ile birlikte Emniyet Müdürlüğü önünde kalabalığın tamamen dağılmasını bekledi.

SB(KS/COŞ)






Son Güncelleme: 25.05.2014 23:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.