20 Mayıs 2014 Salı 13:19
Sakık: Ağrı'da Tek Rakibimiz Başbakan

Yeniden seçimlere hazırlanılan Ağrı’da, BDP’li Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, iptal edilen sonuçları hatırlatarak, “30 Mart’ta Başbakana nasıl ders vermişsek, 1 Haziran’da da yine Başbakana, valiye ve tüm AKP bürokratlarına ders vereceğiz” dedi.

Partinin diğer Eş Başkan Adayı Mukaddes Kubilay ise 10 yıldır belediyeyi elinde bulunduran AKP’nin bu güne kadar gözle görülebilen bir proje ortaya koymadığını ifade etti.

BDP Ağrı Belediyesi eş başkan adayları Mukaddes Kubilay ve Sırrı Sakık, seçim çalışmaları kapsamında Mehmet Akif Ersoy ( Bulut) Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda yurttaşlar ile bir araya geldi. Yüzlerce yurttaşın katıldığı toplantıda Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan faciadan dolayı yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda da bulunuldu. Yurttaşların sorunlarını dinleyen eş başkan adayları, seçilmeleri durumunda halkla ortaklaşarak, sorunlara çözüm üreteceklerini söyledi. Eş Başkan Adayı Mukaddes Kubilay, 30 Mart’ta BDP’nin Ağrı’da seçimi kazandığını; ama bunu kabullenmeyen AKP’nin halkın iradesini gasp ettiğini söyledi. 1 Haziran’da daha büyük bir farkla seçimi kazanacaklarını dile getiren Kubilay, “AKP, 10 yıldır Ağrı’da belediye başkanlığını alıyor. Ama gözle görülebilen bir proje yapmadı. Şimdi kalkıp halktan 5 yıl daha istiyor. AKP’nin Ağrı’da bir şeyler yapacağına inanıyor musunuz?” diye sordu.

Kadınlar için alanlar oluşturulacak

Kubilay, AKP’nin bu güne kadar kadınlar için kentte hiçbir çalışma yapmadığını da işaret etti. Kubilay, “Çok belediye başkanı geldi ama bu güne kadar kadınlara yönelik hiçbir çalışmaları olmadı. Biz kadınlara iş olanaklarını oluşturacağız” diye konuştu.

‘Bu seçimde herkese ders vereceğiz’

Ağrı halkının 1 Haziran’da tekrar iradesini ortaya koyacağını belirten bir diğer Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık ise tek rakiplerinin Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi. Sakık, “Ağrı’da 30 Mart’ta Başbakana nasıl ders vermişsek, 1 Haziran’da da yine Başbakana, valiye ve tüm AKP bürokratlarına ders vereceğiz” dedi.

‘Bu halk AKP’ye ders verecek’

AKP’nin elinde bulundurduğu tüm imkanlarla Ağrı’da seçim çalışması yürüttüğüne işaret eden Sakık, kentin adeta dışarıdan getirilen polisler ile ablukaya alındığını ifade etti. Sakık, “Tüm kuvvetini Ağrı’ya yönlendirmiş, ama bu mazlum halk da bütün kuvvetini birleştirip, Ağrı’da onlara ders verecektir. AKP gelip halkınıza ‘ BDP’ye oy verirseniz verilen yardımlar kesilecek’ diyor. Öyle bir şey yok. Bu yardımlar AKP’nin cebinden çıkmıyor. Bu yardımlar her yerde veriliyor. Çünkü sizin hakkınızdır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.05.2014 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.