10 Şubat 2016 Çarşamba 15:57
şehitler için uğurlama töreni

Törene Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak kent merkezinde dün gece PKK'lıların devriye gezen zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü, Cizre İlçesi'nde PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu şehit olan özel harekat polisi Osman Yurt ile Er Vedat Dolançay ile İdil İlçesi'nde PKK'lıların Yüzsüren Karakolu'na yaptıkları saldırıda şehit olan Er Arif Subaşoğlu'nun Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. 

 

Törende, şehitlerin özgeçmişi okunarak, dua edildi. Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehidin naşına sarılarak, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Şehitlerin naaşlarını silah arkadaşları tarafından salavatlar getirilerek helikopter pistine kadar omuzlarında taşıdı. Daha sonra şehitlerin cenazeleri helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. 

Şehit polis Osman Yurt Sivas'a, şehit Er Vadet Dolançay Van'a, şehit Er Arif Subaşoğlu Kocaeli'ne, şehit polis Mehmet Güngördü'nün cenazesi ise Kayseri'ye gönderildi.

BABA EVİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Cizre'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Er Vedat Dolançay'ın Van'ın Saray ilçesi'ndeki baba evine şehit ateş düştü. Yaşadıkları eve Türk Bayrakları asılırken, gözyaşları sel oldu. Dolançay'ın şehit olduğu haberi, İran sınırında bulunan Saray İlçesi'nde oturan ailesine bildirildi. İlçeye şehit ateşi düşerken, Er Dolançay'ın Ferit Melen Mahallesi'nde bulunan baba evine de Türk Bayrakları asıldı.  Kürtçe ağıtların yükseldiği şehidin baba evinde, oğlunun acı haberiyle adeta yıkılan ve sinir krizi geçiren anne Aliye ve baba Vezir Dolançay'ı komşuları ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. 

BABASI BODRUM'DAN CİZRE'YE GİTMEK İSTEDİ

2'si kız 6 kardeşi olan Vedat'ın en son dün sabah babasıyla telefonla görüştüğü belirtildi. Maddi sıkıntılar yüzünden Bodrum'da çalışan baba Vezir Dolançay'ın telefonda oğluna Cizre'ye gelmek istediğini, ancak oğlunun ilçeye giriş çıkışların yasak olması nedeniyle babasını bu teklifini kabul etmediği, baba Vezir Dolançay'ın da bunun üzerine dün Cizre yerine memleketi Van'ın Saray ilçesi'ne geldiği belirtildi. 

Son Güncelleme: 10.02.2016 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.