31 Mayıs 2015 Pazar 11:13
Şırnak'ta iki HÜDA PAR'lıyı Katleden KCK'lı Çıktı

ŞIRNAK'IN İdil İlçesi'nde 2 HÜDA-PAR üyesinin HDP'lilerin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesiyle ilgili dikkat çekici gerçekler ortaya çıktı. Kaleşnikoflu saldırı sonucu hayatını kaybeden Muhammed Şerif Şimşek'in (34) HÜDA PAR’ın desteklediği Şırnak Bağımsız Milletvekili Adayı Şehzade Demir'in kayınbiraderi olduğu öğrenildi. Demir, "Bu mazlumların hesabını 'Allâh-u Tealâ mutlaka zalimlerden soracaktır" dedi.

TAMAMEN PROVOKASYON

HDP'lilerin bu köye gelişi ve köyde yaptıklarının tamamen provokasyon olduğunu belirten Demir, şöyle konuştu: “1990'lı yıllarda bu köyde biri 6 yaşında çocuk diğeri 65 yaşında bir kadın toplam 5 kişi PKK tarafından katledildi. Bunlar HDP adı altında PKK propagandasını bu köyde yapınca halk, tepki gösteriyor ve 'Gidin biz sizin yalan siyasetinize inanmıyoruz' diyorlar. Ayrıca köy halkı dindar ve mütedeyyindir. Köy meydanında örgüt marşları eşliğinde  kadın-erkek iç içe halaylar çekince halk bundan rahatsız oluyor. 'Bu kadar kaldınız yeter artık gidin' diyor. Bunlar ısrarla kalmaya devam ediyor ve halkı kışkırtmaya çalışıyor.”

KCK'DAN CEZAEVİNDE YATMIŞ

HÜDA PAR’lı Demir, saldırganın KCK’dan bir süre cezaevinde yattığını ve HDP’de aktif görev yaptığını belirterek, “Bu şahıs bir evin damına çıkarak ve hedef gözeterek uzun namlulu silahla ateş ediyor ve iki kardeşimizi katlediyor” 

VEKİL ADAYININ KAYINBİRADERİ

Demir şöyle devam etti: “Saldırıda katledilen Muhammed Şerif Şimşek benim kayınbiraderim ve HÜDA PAR üyesi. Abdulcelil Talayhan da HÜDA PAR üyesiydi.  İki kardeşimiz evliydiler ve çocukları vardı. Muhammed Şerif kardeşimizin 4,  Abdulcelil kardeşimizin 5 çocuğu vardır ve en küçüğü ise 1 yaşındadır.  Bu mazlumların hesabını Allâh-u Tealâ mutlaka zalimlerden soracaktır. İnanıyoruz ki halkımız da bu kokuşmuş zihniyetin taşeronluğunu yapanlardan hesap soracaktır."

OLAY DOĞRU OKUNMALI

Demir son olarak “Halkımız,  medyanın parlatmaya ve şirin göstermeye çalıştığı bu zihniyetin arkasında barbarlığı ve ihaneti görecektir elbet. Halkımız iradesini halk düşmanı, din ve namus düşmanı kişilere ve kurumlara teslim etmeyecektir. Cinayet işledikleri köye gidip oy istemelerinin izahı provokasyondan başka bir şey değildir. Medya bunu doğru görmeli ve doğru okumalıdır” dedi. 

PKK SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU

DAHA önce de PKK tarafından saldırıya uğrayan Şimşek'in Cizre İzzet Keser Caddesi’nde bulunan işyeri yakılmıştı. Şimşek “Dükkânım seçimlerden bu yana PKK’lılar tarafından sürekli hedef gösteriliyor ve bana sürekli tehdit mesajları geliyordu. HÜDA PAR üyesi ve gönüldaşı olmamız sebebiyle bu bölgede huzur ve barış istemeyenler kalkıp böyle bir yola başvurdular” demişti.

Vahdet

Son Güncelleme: 18.07.2017 21:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.