10 Haziran 2022 Cuma 20:41
Şok Açıklama: Adalar Yunanistan'dır.

Doğu Akdeniz'de tarihi hezimete uğrayan Yunanistan, Türkiye karşısında ABD ve Avrupa'dan yardım istedi. Silahlandırılması yasak olan adalara mühimmat yığan Atina yönetimi gerginliğin fitilini ateşlerken, sınırlarımız içinde de kendilerine skandal bir destek geldi. CHP'li emekli büyükelçi Yalım Eralp, Yunanistan'ı sevindiren skandal bir çıkışa imza attı. CHP rozeti bizzat Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılan Yalım Eralp, "Adalar Yunanistan’ındır. Egemenliği şartlı verilmiştir filan böyle bir şey yok." diyerek buna itiraz etmenin Türkiye'yi 'mütecaviz devlet' konumuna düşüreceğini iddia ederek skandal ifadeler kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ABD ve Avrupa'nın gazlamasıyla Türkiye'ye karşı provkasyonunun dozunu artırırken, Dışişleri Bakanlığı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan defalarca kez Yunanistan'ı provokasyondan uzak durması için uyardı.

CHP'Lİ YALIM ERALP'TAN SKANDAL ADALAR ÇIKIŞI
Türkiye Yunanistan'a karşı net bir tavır koyarken CHP'li emekli büyükelçi Yalım Eralp, Yunanistan'ı sevindiren skandal bir çıkışa imza attı..

CHP rozeti geçtiğimiz yıl Eylül ayınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılan Eralp, Ege'deki adaların Yunanistan'ın olduğunu iddia ederek buna itiraz etmenin Türkiye'yi 'mütecaviz devlet' konumuna düşüreceğini söyleyerek skandala imza attı..

CHP'li emekli büyükelçi şu skandal ifadeleri kullandı:
"Çok iddialar var Adaların egemenliği şartlı verildi şeklinde... Böyle bir şey yok. 3 binin dışındaki adalar Yunanistan'ındır. Türkiye bunu yıllarca kabul etti. Bunu tehlikeye sokmak diplomaside Türkiye'yi 'mütecaviz devlet' durumuna düşürür. Çünkü efendim diyoruz ki; Efendim o adayı saymadı Lozan'da bu adayı saymadı... Yanlış hatırlamıyorsam Akdeniz'de 2900 küsür ada ve adacık var. Şimdir bir anlaşmanın bütün bu adaların listesini sayması söz konusu değil. Lozan 3 binin dışındaki adaları beğenelim beğenmeyelim Yunanistan'a vermiştir.".

Son Güncelleme: 10.06.2022 20:46
Anahtar Kelimeler:
ADALARYunanistanChp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.