01 Kasım 2016 Salı 18:39
Son Dakika Tanklar Ankara'dan Yola Çıktı Sınıra Doğru İlerliyor Son Durum Ne?

"TÜRKİYE HER TÜRLÜ İHTİMALE KARŞI ÖNCEDEN HAZIRLIK YAPMAK DURUMUNDA"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık AHaber'de katıldığı canlı yayında,"Ankara'dan tanklar, tank kurtacıları ve iş makinaları, Şırnak Silopi'ye doğru intikale başladı. Bu durum Irak'a girilmesi an meselesi şeklinde yorumlar yapılıyor. Doğru mu?" sorusunu cevapladı:

 

Türkiye; Suriye sınırı hattında iç kesimlere doğru başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunun ardından Irak sınırındaki gelişmelere karşı da askeri gücünü ortaya koyacağının sinyalini verdi. Musul operasyonunun ardından Telafer ve Sincar'daki gelişmeler üzerine Silopi'ye tank ve zırhlı araç sevkiyatı başlatıldı. Sevkiyat ile Silopi'de konuşlu bulunan kuvvet, ağır zırhlı araçlar ile takviye edilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Musul yakınında Başika'da askeri üssü bulunuyor. Irak yönetimi, TSK'nın Musul operasyonunda yer almasını istemiyordu. Türkiye, Musul operasyonu çerçevesinde Telafer ve Sincar bölgesindeki gelişmeleri ulusal güvenlik tehditi olarak algıladı. Irak sınırının Silopi bölgesinde konuşlu bulunan birliğin zırhlı araçlarla takviyesi için bugün harekete geçildi.

Ankara Mamak'ta bulunan 28. Mekanize Piyade Tugayı'ndan bu gün Şırnak'ın ilçesi Silopi'ye tank sevkiyatı başladı.

Ankara’dan tanklar, tank kurtarıcılar ile tugayın Çankırı'daki birliklerinden tekerlekli araçlar ve iş makinaları Ankara ve Çankırı’dan karayolu ile Silopi/Şırnak’a doğru intikale başladı. İntikal tamamlandığında Silopi'deki kuvvet daha da güçlendirilmiş olacak.

Son Güncelleme: 01.11.2016 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.