08 Mayıs 2014 Perşembe 11:22
SOYLU ; Ak Parti Ağrı Seçim Bürosunu Açtı

AK Parti, Ağrı’da tekrarlanacak olan 1 Haziran seçimleriyle ilgili ilk mitingini Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirdi.

 

AK Parti Seçim Lokali'nin açılışı öncesi gerçekleşen mitingde konuşan Süleyman Soylu, ülkede ezanın Türkçe okutulmaya çalışıldığına değinerek, “14 Mayıs 1950 tarihinde bu memlekette ezan-ı Muhammediye biraz önce okunduğu gibi Allah-u Ekber Allah-u Ekber nidalarıyla bu ülkenin semalarında buluşmuyordu. Tanrı uludur, Tanrı uludur diyordu. Bu memlekette insanlar ibadethanelerine, camilerine Müslümanların ortak çağrısı olan ezanı, aslıyla beraber duyamıyorlardı. Tek parti dönemi vardı. ‘Bizim istediğimiz gibi yaşayacaksınız, bizim istediğimiz gibi inancınızı yaşayacaksınız’ diyorlardı. Bunu ne ortadan kaldırdı biliyor musunuz? Altmış gramlık oy pusulası ortadan kaldırdı. Altmış gramlık oy pusulasıyla 14 Mayıs’ta sandığa gidenler, milli iradesine sahip çıkanlar Ezan-ı Muhammediye’yi yeniden Allah-u Ekber ile buluşturdu” dedi.

 

28 Şubat olaylarına da değinen Soylu, “Vatandaşa, ‘Kur’an kurslarına çocuklarınızı gönderemezsiniz’ dediler, 15 yaş sınırı koydular. Oysa bugün ‘özgürlük’, ‘tam bağımsızlık’ diyenlere bu topraklarda bağımsızlığa ve özgürlüğe, istiklalimize, tam bağımsızlığımıza en yakın olduğumuz noktadayız. Huzurla birlikle beraberlikle kardeşlikle bugün bu seçim bürosunun açılışında bütün Ağrılılara söylüyorum. 21. asırda tarihin fırsatı Türkiye’nin kucağındadır. Bu tarihi dönemlerde önemli bir karar vermek üzereyiz. Ya eski Türkiye’yi ya da yeni Türkiye’yi hep birlikte kucaklayacağız” şeklinde konuştu.

 

Ağrı seçimlerinde AK Parti’nin kaybetmesine en çok sevinecek olanın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Soylu, “Kılıçdaroğlu Marmaray yapabilir mi? Şehir hastaneleri yapabilir mi? Bütün bunların yanı sıra 17 bin kilometre bölünmüş yolla ülkemin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına bir şekilde birleştiren anlayışı Kılıçdaroğlu yapabilir mi? Ey Ağrılılar, ey değerli dostlar, siz bu Kılıçdaroğlu’nu 1 Haziran’da sevindirecek misiniz? Bakın bu adam hiç bir şey yapamaz, ama huzursuzluklardan mutlu olur. SSK’yı batırdı, yav Cumhuriyet Halk Partisi’ni de batırdı o. Yalanlarıyla, dolanlarıyla o ve yardımcısı ‘Başbakan 30 Mart’a kadar yurt dışına kaçacak, çıkacak’ dedi. Başbakan adam gibi meydanlarda, sen neredesin Kılıçdaroğlu, neredesin? Niçin bunu söyledim? Biz burada Kılıçdaroğlu’yla bir rekabet yapmıyoruz. Ama eğer bizim rekabet ettiğimiz, burada demokratik mücadele ettiğimiz, BDP’ye Ağrı’yı teslim ederseniz, bundan en çok kim mutlu olacak biliyor musunuz? Kılıçdaroğlu, onu mutlu etmeyin. Türkiye’de bir buçuk yıldan beri çözüm süreci münasebetiyle bir tek tabancası patlamıyor. Siz bırakın o boş laf söyleyenleri. Siz icraata bakın icraata. Bu ülkede çözüm süreciyle birlikte artık bir buçuk yıldır analar ağlamıyor, ocaklar acı çekmiyor. İnsanlar yarına umutsuzlukla bakmıyorlar. Gençlerimiz ‘yarın ne olacak’ diye endişeyle sarsılmıyorlar. Ülkemizin ekonomik gelirleri yıllardan beri boşa harcandı boşa. Kardeşi kardeşe düşürdüler, boşa harcandı. Bu yiğit adama, Tayyip Erdoğan’a sahip çıksınlar, biz bunu istiyoruz. Çok değerli dostlar, bunun devam etmesini istiyorsak bu siyasi iradeyle 1 Haziran’da, Ağrı’da sandıkları AK Parti’yle patlatmanızı istiyoruz” dedi.

 

Seçim bürosunun açılışının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, kentten ayrıldı.

 

Mitinge, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Seçim Koordinasyon Başkanı Mehmet Emin Ekmen, AK Parti Ağrı milletvekilleri Ekrem Çelebi, Fatma Salman ve M. Kerim Yıldız, Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, ilçe belediye başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.










Son Güncelleme: 08.05.2014 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.