03 Haziran 2016 Cuma 15:03
Süleyman Servet Sazak, Mhp Başkan Adaylığını Açıkladı

Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın oğlu ve eski MHP Eskişehir Milletvekili Süleyman Servet Sazak, MHP genel başkanlığı adaylığını açıkladı.

Ankara'daki bir otelde basın toplantısı düzenleyen Sazak, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, hareketi, herhangi bir ideolojik krize sokmadan bugünlere getirdiğini söyledi. Sazak, hizmetlerinden dolayı Bahçeli'ye teşekkür etti.

"ENERJİ YENİLENMESİ"

Sazak, "Bugün hem camiamızda hem de milletimizin bütün kesimlerinde MHP kurultayına ilişkin, bu denli tartışma ve beklenti oluşması partimizde bir değişimin, esasında bir tazelenmenin zaruret haline geldiğini göstermektedir. Bu gerçeklik, sayın genel başkanımıza yönelik ne hürmetsizlik ne de inkarcılıktır. Bir bakıma kendisinden emaneti devralıp hareketimizi iktidara götürmek için bir enerji yenilenmesidir." dedi.

"Ben, "düşün peşime sizi iktidara getireceğim" demiyorum. Ama diyorum ki "ben fark oluşturacağım." diyen Sazak, "Ben sizin gönül rızanıza talibim. Türkiye'nin yarınına, hayatın Türkçesine talibim. Birlikte başladığımız türkülerin nakaratını da birlikte söyleyeceğiz. Türkçe konuşacak, Türkçe düşünecek, Türkçe başaracağız." ifadelerini kullandı.

"ADIM TÜRKİYE"

"Adım Türkiye, bunun için buradayım. MHP Genel Başkanlığı'na talibim." diyen Sazak, şöyle devam etti: "Bu işi en iyi ben yaparım diye bir enaniyetle yola çıkmıyorum. Ben diyorum ki; entelektüel mirasımıza sahip çıkacağız. "Bu mirası kitapların tozlu sayfaları arasında unutturmayacağız."

Sazak, "Başta genel merkez ve genel başkanımız olmak üzere bütün aday arkadaşlarımdan bu kutlu yarış sürecinde Ülkücü terbiye ve Türk devlet geleneğine göre hareket etmelerini bekliyorum." dedi.

"TABAN BİRLEŞTİRİR"

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Sazak, süreç içinde bir gerginliğin görüldüğünü; bu gerginliğin MHP'nin geleceği açısından bir sıkıntı teşkil ettiğini kaydetti. Sazak, "Genel prensiplerimiz çerçevesinde bir uzlaşma olması arzusu içindeyiz. Biz ne hukuki bir zeminin, tartışmanın içerisinde oluruz ne de kimsenin vagonu oluruz." diye konuştu. Kendisini MHP'de hiçbir zaman muhalif olarak görmediğinin altını çizen Sazak, "Ben kendimi her zaman ev sahibi olarak gördüm. Bu yarış içerisinde herkes kendi yolunda ilerleyecek. Sonuçta da taban bu işi birleştirir." ifadesini kullandı.

SÜLEYMAN SERVET SAZAK KİMDİR?

17 Temmuz 1955 tarihinde Eskişehir'de dünyaya gelen Süleyman Servet Sazak; eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın oğlu, eski Fenerbahçe Başkanı Güven Sazak'ın yeğeni, Atatürk'ün silah arkadaşı olan ve aynı zamanda kurucu meclis üyeliği sıfatını taşıyan merhum Emin Bey'in de torunu... Sazak, MHP'nin 21. dönem Eskişehir milletvekili olarak da görev yaptı. Sazak, evli ve 2 çocuk babası...

Son Güncelleme: 03.06.2016 15:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.