24 Şubat 2014 Pazartesi 20:01
Yanıkdere Köylüleri 30 Martta Sandığa Gitmeyecek

İlçeye 20 kilometre mesafede bulunan 70 haneli, 444 nüfus 280 seçmenli Yanıkdere köylüleri, eğitim, ulaşım elektrik konularında yıllardır çektikleri sıkıntılara yetkililer tarafından bir çözüm bulunmamasını protesto etmek adına 30 Mart’ta sandık başına gitmeme kararı aldı.

 

Vatandaşlarla birlikte köy meydanından bir araya gelen Muhtar Necati Kılıçarslan, 4 yıldır sıkıntıları ile ilgili, yetkili mercilere defalarca resmi müracaatlarına rağmen bir türlü çözüm bulunmadığı için tüm köylüler tarafından bu kararı aldıklarını söyledi. Kılıçarslan, “Her ilkbaharda karların erimesiyle bir ay boyunca 15 evin köyle irtibatı kesilmekte bu ailelerin çocukları okula gidememektedir. Bu konuda defalarca ilçe ve il özel idaresine müracaatlarımız oldu. Yazın köyün içi çamur deryasına dönüşüyor. Sürekli bugün yarın geleceğiz köy içi kumlanmasını yapacağız diye verdikleri hiçbir söz yerine gelmedi. 2009 yılından beri köy konağı için müracaatım var. Belgeler elimde. Şu ana kadar bir ilerleme kaydedemedik. Köyümüze 1964 yılında iki derslik yapılmış. 2 defa Milli Eğitim Bakanlığına defalarca da ilçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaatım oldu. Birleştirilmiş sınıfta öğrencilerimiz okuyor köyde 48 ilçede de 32 öğrencimiz vardır. Bu senede sözleşmeli bir ana sınıfı öğretmeni atandı. Sıkıntılarımız had safhadadır. Bir an önce çözümlenmesini istiyoruz” dedi.

 

Elektrik konusu köylerinde başlı başına bir problem olduğunu ifade eden Muhtar Kılıçarslan, “Köyümüze elektrik gelince 20 haneydi. Şimdi 70 hane arttı. Bir sürü ahır var. Mevcut trafo yetmiyor. Köyde doğru düzgün televizyon yayınları izlenemiyor. Bunun yanında köylünün birikmiş elektrik borçları var. Kurum 4 taksit yapıyor ve ciddi bir faiz üzerine ekliyor. Urfa ve Van’da aynı uygulama yapıldı. Vatandaş ayaklandı. İşletme şeflikleri basıldı. Faizler silindi, borçlar 10-12 taksit olarak yapılandırıldı. Bizim de öyle mi yapmamız gerekiyor. Faizlerin silinmesi için bu konuda da yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

İçme suyu problemlerinin de had safhada olduğunu ifade eden Muhtar Necati Kılıçaslan, "Hayvanlarımıza evlerimizde su taşıyoruz kimi köylülerimizde 20 metre 50 metrelik hortumlarla evlerinde ahırlarına şebeke çekerek bu ihtiyaçlarına çözüm geliştirdiler. Özel İdare ekipleri, birkaç günlük çalışmayla bütün köyün hayvanları için içme suyu problemine çözüm getirebilir. Bütün bu saydığım hayati derecede önemli sıkıntılara çözüm bulmak adına yıllardır verdiğim mücadele sonuçsuz kaldığı için böyle bir karar almak zorunda kaldık. Başka türlü Ankara’ya sesimizi duyuramayacağız" ifadelerini kullandı.





Son Güncelleme: 24.02.2014 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.