27 Haziran 2015 Cumartesi 23:36
Yılmaz'ın MHP ziyareti 7 dakika sürdü

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.  Yılmaz'ın bir sonraki durağı HDP oldu.

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Ziyaret yaklaşık 7 dakika sürdü.


AK Parti’nin TBMM adayı İsmet Yılmaz, MHP Genel Merkezi’ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile geldi.


İsmet Yılmaz'ın Bahçeli’yle görüşmesi yaklaşık 7 dakika sürdü.


Başkanlık için diğer parti milletvekillerinin desteğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yılmaz,  "Zor dönemlerde bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne ilişkin kendilerinin çok hayırlı kararlar verdiğini aziz milletimiz görmüştür. Dolayısıyla seçim sonuçları bir uzlaşmayı ortaya çıkardı. Uzlaşmanın olacağı bir dönemde Sayın Genel Başkan'dan destek talep ettik. O da gelişen süreç içinde hayırlısını ve gelişen sürecin de sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi" diye konuştu.
Yılmaz, Bahçeli görüşmesinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da hazır bulundu.
 

HDP ZİYARETİ
AK Parti’nin adayı İsmet Yılmaz, daha sonra HDP’yi ziyaret etti. AK Parti heyeti, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tarafından karşılandı.

Bu arada, bazı koruma polisleriyle partideki güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Yılmaz, Demirtaş'ın "HDP'nin birinci ve ikinci turda kendi adayını destekleyeceği, daha sonra da çıkan duruma göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceği" yönündeki ifadelerini paylaştı.

Açıklama yapan Baluken ise şöyle konuştu: "Bizim parti olarak bir adayımız var. Bu adayımızın Meclis Başkanı olması için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Bu görüşlerimizi kendilerine de ifade ettik. İlk iki turda eğer Meclis Başkanlığı ile ilgili süreç netleşmezse üçüncü ve dördüncü turda da kendi adayımızın güçlü ihtimalle olacağını ifade ettik. Bu konuda bütün siyasi partilerin uzlaşması bir tavır içerisinde olması gerektiğini, önümüzdeki dönem açısından da bu mesajın 7 Haziran itibarıyla halkımız tarafından verildiğini ifade ettik. Verimli bir görüşmeydi."
 

BAHÇELİ'YE YANIT

Gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "HDP'yi yok saydıkları ve HDP'nin bulunduğu yerin flu" olduğu yönündeki değerlendirmesinin sorulması üzerine Baluken, "MHP'nin bu tavrını doğru bulmuyoruz. Yüzde 13 oy almış bir siyasi partinin iradesini tanımamak ya da onu yok hükmünde saymak her şeyden önce halk iradesine karşı gösterilmiş olan bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz” dedi.     

Son Güncelleme: 27.06.2015 23:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.