05 Haziran 2016 Pazar 18:08
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Yetkilileri Turnuvayı Değerlendirdi

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın yetkilileri Uluslararası Minsk Turnuvası'nı değerlendirdi.

2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda idari ve teknik heyet, Minsk Turnuvası'nı değerlendirdi.

2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri hazırlıkları kapsamında Uluslararası Minsk Turnuvası'nda Japonya, Yeni Zelanda ve Belarus ile karşılaşan millilerimizde Takım Menajeri Arzu Özyiğit, Başantrenör Ekrem Memnun ve Yardımcı Antrenör Aziz Akkaya, hazırlık çalışmaları ve tamamlanan turnuva ile ilgili bilgi verdi.

"GELECEK İÇİN ÇOK ÜMİTLİYİM"

Çok verimli bir turnuva geçirdiklerini belirten A Milli Kadın Takım Menajeri Arzu Özyiğit, "2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri hazırlıkları kapsamında birbirinden oldukça farklı takımlarla oynamak ciddi bir deneyim oldu." diyerek, şöyle konuştu:

"Tabii ki turnuvayı şampiyon olarak tamamlamak bizi ayrıca mutlu etti. Hiç maç kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Her geçen gün takımımız sisteme daha çok alışıyor, daha fazla adapte oluyor ve daha iyi basketbol oynamaya devam ediyor. Benim her zaman söylediğim bir cümle vardır ve geçen sene de böyle olmuştu; biz hazırlıklara nasıl başlarsak sonunu da ona çok yakın bir şekilde bitiriyoruz. Bu sene de öyle olacağını umuyorum ve diliyorum. Şu andan itibaren zor bir döneme giriyoruz. Konsantrasyonumuzun daha çok artması gerektiği bir dönem. Kızlarımız bunun çok bilincinde, gerçekten profesyonel yaşamlarına çok dikkat eden sporcular. O yüzden de gelecek için gerçekten çok ümitliyim."

"OYUNCULARIN FORMLARI YÜZDE YÜZ DAHA İYİ OLACAKTIR"

A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun bu turnuvayla birlikte 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek kadronun şekillendiğini dile getirdi ve şöyle devam etti:

"Biz buraya hem oyunumuzu geliştirmek hem de eksik olan şeyleri görmek için geldik. İlk iki gün çok agresif savunmayla iyi de hücum ederek oyunumuzu oturttuk. Son maçımızda daha kuvvetli bir takıma, ev sahibine karşı oynadık. Onlara karşı neler yapmamız gerektiğini görmek açısından bizim için çok faydalı oldu.

Kondisyon açısından da turnuva bizim için oldukça verimli geçti. Oyuncuların formları yüzde yüz daha iyi olacaktır. Turnuvanın tamamına baktığımızda buraya gelip oynadık, kadromuzun nasıl oluşacağına karar verdik. Oyunumuzu da geliştirdiğimizi düşünüyorum. Defansımızda da yapmamız gereken küçük rötuşları gördük. Bizim için çok faydalı bir turnuva olduğunu düşünüyorum."

"HER ZAMANKİ ENERJİMİZİ ORTAYA KOYDUĞUMUZDA KAZANAMAYACAĞIMIZ MAÇ YOK"

A Milli Kadın Takım Yardımcı Antrenörü Aziz Akkaya, turnuva boyunca oyuncuların gösterdiği performanstan oldukça memnun olduklarını belirtti. İstanbul'da Nijerya ile ikili temas maçları oynadıklarını ve eksikliklerini gördüklerini de belirten Akkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada da 3 farklı kıtadan takımla oynadık. Hepsinin değişik organizasyonları vardı. Japonlar çok hızlı oynayan bir takımdı. Basketbolu kurallara uyarak iyi oynamaya çalışıyorlar ama tabii ki kapasiteleri çok iyi diyemeyiz. Yeni Zelanda ise tamamen pasa dayalı oynayan bir takımdı. Belarus'u zaten tanıyoruz. Biz burada açıklarımızı, eksiklerimizi gördük. Çok az bir zamanımız kaldı. Bir hafta içerisinde de bu açıklarımızı tamamlayacağız. Turnuva bizim açımızdan çok verimli oldu diyebiliriz. Bütün oyuncuları görme şansımız oldu. Her oyuncuyu bir şekilde kullanmaya çalıştık.

Eksiklerimiz var bunun farkındayız ama her zamanki enerjimizi ortaya koyduğumuzda kazanamayacağımız maç olmadığını gördük. Ama tabii ki bu enerjiyi sahaya yansıtamadığımız sürece işimiz çok da kolay olmayacak. Mücadeleci bir takım olduğumuz için müdafaayı her zaman önde tutmamız gerekiyor. Bizim zaten ortalamamız 67 sayı, bu sayının üzerine çıkamıyoruz ama mümkün olduğunca bu sayının altında yemeye çalışıyoruz. Turnuva boyunca iyi müdafaa yaptık ve bunun da üzerine koymaya çalışacağız."

Uluslararası Minsk Turnuvası'nda 3 maçını da kazanarak turnuvayı birinci sırada bitiren ay yıldızlılar bugün yurda dönecek ve 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarına yarından itibaren İstanbul'da devam edecek.

Son Güncelleme: 05.06.2016 18:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.